Taronges de la Safor

Tomàs Ferrandis, L’alcalde de Xeresa, , ha convocat una renió amb els empresaris dels cítrics, delegats sindicals, representants de les comunitats de regants i organitzacions agràries del municipi per implicar- los en l’amplicació de la Plataforma per la dignitat del llaurador a la Safor-Valldigna.
Ferrandis considera necessari que la defensa dels sector arribe a tots els afectats a curt termini com són els llauradors però, sobretot, als que seran els afectats a mitjà termini si no canvien les coses. L’objectiu és sumar-se a les iniciatives de Benifairó i Simat de muntar una Plataforma en defensa del camp valencià a nivell de Safor Valldigna.

La reunió ha estat convocada per al pròxim dimecres, 9 de gener, a l’Ajuntament i està adreçada a les quatre empreses de cítrics que trebalen a Xeresa, els comités d’empresa, la presidència i un delegat de la comunitat de regants així com els representants de les organitzacions agràries.

El passat 18 de setembre, l’alcaldia de Xeresa va convocar una concentració a les portes de l’Ajuntament reclamant que el govern d’Espanya exigisca la clàusula de salvaguarda i la reciprocitat en el comerç de cítrics de fora de la Unió Europea. No obstant des del govern municipal es considera que la gravetat de la qüestió no ha arribat del tot a la societat i que les mesures de protesta han d’incrementar-se si es vol aconseguir algun resultat.

Xeresa és una de les localitat amb una activitat de confecció de cítrics major de la Safor, amb una població de 2.100 habitants compta amb més de 1.600 persones treballan en la recolecció processat i encaixat de citrics, és a dir, llocs de treball directes. És evident, per tant, que no sols es tracta de famílies de Xeresa sinó que d’altres municipis de la comarca també.