L’Ajuntament d’Oliva a través de les regidories de Modernització i l’àrea de Normalització i Promoció Lingüística que encapçalen Josep Escrivà i Julio Llorca respectivament han llançat un concurs de malnoms amb un premi de cinc tauletes tàctils. L’objectiu d’aquesta iniciativa és motivar l’ús del valencià a les xarxes socials i així com fer servir les noves tecnologies amb finalitat educativa i d’oci alternatiu.

El repte consisteix a explicar, fent ús del valencià, els malnoms personals, familiars o aquells que ens semblen curiosos del nostre municipi. És una forma divertida i didàctica per conéixer més profundament la cultura popular d’Oliva, segons el regidor de Modernització Josep Escrivà.

Es pot utilitzar qualsevol dispositiu que registre vídeo i àudio: amb el mòbil, la càmera de fotos, la càmera de l’ordinador, etc.

La fitxa d’inscripció i les bases del concurs es poden consultar al web municipal https://www.oliva.es/va/noticia/concurs-de-videos-de-malnoms

Per a poder participar cal complir els següents requisits:

1. Ser major de 16 anys i residir a Oliva

2. Autoritzar la publicació del vídeo que haja pujat la persona usuària en els perfils de l’Ajuntament d’Oliva en qualsevol de les xarxes socials

3. El tema del vídeo serà els malnoms, i tindrà una durada entre 45 i 90 segons. Necessàriament el vídeo ha de ser en valencià.

4. El vídeo haurà d’estar pujat a la xarxa, i enviar l’enllaç al correu Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. i el vídeo ha d’estar visible i compartible per a tot el món. A més s’enviarà al correu indicat la fitxa d’inscripció i autorització.

Pel que fa al premi, s’estableixen dues categories: la primera de 16 a 25 anys i l’altra, majors de 25 anys. El jurat, integrat per membres de les associacions del municipi, seleccionarà dos vídeos en cada categoria, i les persones que han realitzat els dits vídeos obtindran una tauleta. El jurat estarà format per tres persones que nomenaran les associacions festives Federació de Moros i Cristians d’Oliva, Federació de Falles d’Oliva i Junta de Germandats de la Setmana Santa d’Oliva, i dues persones nomenades per les associacions de veïns.

La cinquena tauleta serà per a la persona titular del vídeo que més m’agrada obtinga en la publicació de l’ajuntament en la xarxa Facebook - perfil Cultura Oliva.

El termini per a presentar els vídeos acaba el dia 21 de febrer, Dia Internacional de la Llengua Materna. En acabar el termini, l’ajuntament publicarà els enllaços als vídeos en el perfil Cultura Oliva i estaran disponibles almenys durant quinze dies.