Concurs Nacional de Coques

La ciudad de Oliva celebra el segundo “Concurs Nacional de Coques” un certamen gastronómico, organizado por la delegación de Turismo del Ayuntamiento de Oliva y la Asociación Gastronómica Amics de les Coques (AGACO), dedicado al sector de la hostelería y la panadería profesional y que en esta edición contará con la participación de 20 equipos previamente seleccionados por la dirección técnica, llegados de diferentes puntos de España. El concurso también cuenta con la participación de 5 escuelas de hostelería, que optarán a un premio independiente para incentivar el conocimiento de la tradición de las cocas en la etapa formativa profesional.

Esta iniciativa nace en Oliva por el arraigo que tienen las cocas en esta población, donde cada hogar, tradicionalmente los viernes se elaboran “les coques de pasta bona” - una de las formas más contundentes que existen para visualizar el significado de la dieta mediterránea: cereal, aceite de oliva, agua, levadura y sal para conformar la masa, pero donde también intervienen diferentes productos de proximidad como ingredientes de acompañamiento.

Les coques se hacen con harinas obtenidas a partir de diferentes tipos de cereales, trigo y maíz básicamente, con diferentes puntos de molienda, aceite de oliva, agua, sal y levadura. A la masa resultante se incorpora todo tipo de hierbas silvestres, salazones de pescado, carnes y embutidos, vegetales frescos o encurtidos, y otros muchos ingredientes.

Las cocas pueden ser abiertas, cerradas, redondas o alargadas. No existe un patrón fijo, la creatividad, el producto de temporada y la necesidad biológica de nutrición son los pilares de esta tradición, muy popular en la comunidad valenciana pero también en otros puntos de España. Sin embargo en comarcas como La Safor y la Marina Alta adquieren una mayor relevancia y singularidad, como forma identitaria de la alimentación de sus gentes.

Las cocas son uno de los legados culturales más relevantes de nuestra gastronomía, producto del crisol de civilizaciones que han ocupado estas tierras. Los valencianos también las trasladaron a otros territorios que formaban parte de la corona de Aragón, como es el caso de Nápoles en el siglo XV, durante el reinado de Alfons V el Magnànim.

Oliva con este concurso quiere rendir tributo y dar visibilidad a algo que considera suyo, pero que también es patrimonio de otros pueblos del arco mediterráneo, e invita a todos a compartir este sentimiento de orgullo por las cocas y por todos los alimentos tradicionales de nuestra tierra.

Carlos Costa y Rafa Martínez

La Hermandad de la Santísima Cruz ha organizado el III Concierto de Cuaresma de Música Sacra. Dicho concierto tendrá lugar el próximo sábado 13 de abril a las 20:30 horas en la Iglesia de las Escuelas Pías.

El concierto estará interpretado por la Societat Musical Benirredrà, la cual acompaña a la Hermandad de la Santísima Cruz en sus desfiles procesionales de la Semana Santa.

Los músicos de la Societat Musical de Benirredrà interpretarán diferentes piezas propias de este tiempo litúrgico, incluyendo las dos marchas de procesión propias que tiene la Hermandad: "La Santa Creu" y "María Magdalena".

En el mismo concierto se estrenarán por primera vez dos magníficas obras de los compositores Xavier Cabrera y Vicent Mengual.

El acto es gratuito y está abierto tanto a cofrades como al público en general.

Carlos Costa, el Hermano Mayor de la Hermandad Santísima Cruz, ha estado en los estudios de Onda Cero Gandia y nos ha contado todo sobre III Concierto de Cuaresma de Música Sacra.

Escucha la entrevista que Rafa Martínez ha realizado pinchando en este enlace.  https://bit.ly/2IerbWu

cançons de “Los Payasos de la Tele”

El concert, amb una entrada de 6 euros, será el proper dissabte 13 d’abril al Teatre Serrano

La Banda UAM S. Francesc de Borja , dirigida per Vicent Martí Ferrer, junt al Cor de l’Escola de Música “Mestre Valdovín” de Gandia, oferirà un concert solidari emotiu i familiar a benefici de Cáritas Gandia amb un programa format per les entranyables cançons de “Los Payasos de la Tele”. 
La recaudació íntegra se destinarà a Cáritas Gandia.
Les entrades estan a la venda a la seu de Cáritas Gandia (carrer Duc Carles de Borja, 15) de dilluns a divendres de 9-14 i de 16 a 17 hores.

Si vols, pots escoltar l'entrevista que ha realitzat Rafa Martínez. https://bit.ly/2YIAov1

 

 

 

Pluja Teatre

El director d'Onda Cero Gandia, Rafa Martínez, va entrevistar este passat dijous, 29 de març, als components de Pluja Teatre amb motiu del Dia Internacional del Teatre.

Un retrobamanet molt emotiu a on es van recordar els inicis d'aquest grup, a més de les grans anècdotes d'aquesta companyia.

Compartim amb vosaltres des d'aquest enllaç els moments viscuts als nostres estudis. https://bit.ly/2WwzHmB

El candidat a la Generalitat per Podem, Rubén Martínez Dalmau, visitarà la ciutat de Gandia dimecres que ve 6 de febrer.
Al costat del secretari general de la ciutat, Ángel Martín, membres del Cercle i del Consell de Coordinació, el candidat a les autonòmiques coneixerà de primera mà les propostes i iniciatives que s'estan duent a terme des de la formació gandiense. A més, Martínez Dalmau donarà a una entrevista en Onda Cero.
Després de l'entrevista la comitiva es dirigirà a la zona zero de l'incendi ocorregut el passat estiu, on s'explicarà de primera mà el problema i les seues conseqüències amb representants dels veïns afectats. Martínez Dalmau visitarà també el local que pròximament s'inaugurarà com la seu del partit.

Aquesta setmana han començat les obres de l'Hotel Caleia Gandia SPA, un hotel de quatre estrelles superior que es construirà a la platja de Gandia i que serà gestionat per la companyia Senator.

La nova infraestructura hotelera comptarà amb 200 habitacions distribuïdes en 10 plantes, de les quals 30 seran suites. L'hotel tindrà 13 altures, serà edificat amb els màxims requisits en l'àmbit energètic i mediambiental; i tindrà un disseny modern.

Els treballs es desenvoluparan sobre una superfície de 8.000 metres quadrats. D'aquesta xifra, 2.500 metres quadrats són per a ús hoteler; i 5.000 metres quadrats per a habitatges. A més, l'empresa cedeix a la ciutat un espai dotacional de 300 metres quadrats, per crear una zona verda de caràcter públic.

Tomàs Ferrandis anuncia la seua presentació i la retirada de la primera línia de la política municipal.

Setmana passada Tomàs Ferrandis va anunciar als integrants de la llista de Compromís per Xeresa del 2015 i militants del Bloc de Xeresa la seua intenció de retirar-se de la primera línia de la política municipal per presentar-se com a candidat a Diputat a Corts Valencianes. Ferrandis va entrar de regidor a l’Ajuntament de Xeresa al 1999 com a únic integrant del Bloc al seu grup, després del sorpasso al 2004, va aconseguir la primera majoria absoluta de 6 regidors d’11 al 2007, una majoria absoluta que va augmentar en dos ocasions més al 2011 i al 20115 amb 7 dels 11 regidors.

Va ser vocal a la FVMP des del 2011 al 2015, motiu pel qual se li va confiar la posada en marxa del grup de la FVMP com a Cap de Gabinet funció que havia de deixar en assumir la Presidència de la Mancomunitat de Municipis de la Safor Valldigna al 2017.
Milita al BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ des de la seua fundació com a partit d’on és Conseller Nacional. És membre del corrent intern Bloc i País.
Diplomat en Informàtica per la Universitat Politècnica de València, treballa de Professor Tècnic interí de FP des de l’any 2008.

Dedicació única front a la ultradreta.
Al marge de que els Estatuts del BLOC estableixen la incompatibilitat per a exercir el càrrec de diputat i el d’alcalde al mateix temps, el mateix candidat no és partidari d’acaparar els dos càrrecs. Cada dia més militants de Compromís entenen que per a frenar a la ultradreta cal dedicar-se exclusivament a la defensa de les idees i la gestió a tot arreu del País. Ferrandis també opina que la vida política ha canviat i cal fixar-se en les forces emergents de la dreta que «no volen perdre ni un segon en la gestió, només fan discurs»

Si vols, pots escoltar l'entrevista que li ha realitzat Rafa Martínez. https://bit.ly/2MNiYIj

 

 

Projecte de remodelació del Club Nàutic de Gandia

Sobre el projecte, durant l'acte s'ha explicat que comptarà amb una inversió de quatre milions d'euros, dos anys d'execució i que pretén ser una iniciativa que s'obri a la ciutadania que permetrà al Club Nàutic interactuar amb els visitants. Contempla l'actuació sobre 55.000 metres quadrats, inclosa la làmina d'aigua.
La remodelació del Club Nàutic serà aprovada pel Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València.

- Contempla la remodelació integral de la dàrsena esportiva amb la remodelació dels molls i pantalans, dotant-los de serveis d'última tecnologia
- Renovació de la vora de la dàrsena (zona de l'actual aparcament) per ampliar la zona de vianants
- Condicionament de les instal•lacions del Moll dels Borja per a albergar nous amarratges
- Demolició integral de l'actual edifici i construcció d'un de nou que s'adapta al paisatge urbà i entorn
- Actuar en el punt de trobada entre el passeig Marítim i el Moll dels Borja per a crear una nova zona d'encontre.

El director del Reial Club Nàutic de Gandia, Daniel Vidal, ha afirmat que es tracta d'un "projecte de ciutat" i que han estat prop de 8 anys els que ha costat arribar al moment de la presentació.
Sobre el projecte, Vidal ha afirmat que "hem treballat molt per obrir el Club a la ciutat i aconseguir que el projecte siga econòmicament viable per als socis que són els que afrontaran el cost econòmic". "Hem definit nous espais com el passeig de locals comercials i estem estudiant tindre un varadero com a complement a les activitats que desenvoluparem" "Podrem albergar embarcacions que en l'actualitat no tenen cabuda a les nostres instal•lacions perquè s'ha detectat una demanda en aquest aspecte. Passarem a tindre 225 amarraments i dotarem de millors serveis als propietaris de les embarcacions".
El president del Club també va fer èmfasi en el fet que les escoles de vela, rem i caiac també tindran el seu espai per continuar realitzant la tasca d'apropar el mar i l'esport.

 

El proper divendres 8 de febrer, a les 19 hores, l’Espai Joan Fuster comptarà amb la presència de diversos membres del Pont Cooperativa de Lletres i Saforíssims Societat Literària, dues de les societats literàries valencianes més actives en els darrers anys. Arrelades a la província de Castelló i a la comarca de la Safor, respectivament, ambdues associacions s’han convertit en referents en el món literari del País Valencià.

La jornada, que porta per títol “Les societats literàries com a eines de difusió cultural”, té com a objectius primordials donar a conèixer les activitats que duen a terme aquestes entitats i alhora reivindicar la necessitat de vertebrar el nostre espai cultural i d’avançar cap a la professionalització del col•lectiu d’escriptors i escriptores a partir de propostes compartides. Entre altres, es desplaçaran a l’Espai Joan Fuster de Sueca representats del Pont Cooperativa de Lletres com Manel Pitarch, Josep Porcar, Anna Moner o Aina Garcia Carbó. Així mateix, Juli Capilla, Rafa Gomar, Joaquina Barba o Maria Josep Escrivà seran alguns dels membres que hi acudiran per part de Saforíssims SL. L’entrada a l’acte serà lliure i gratuïta.

La Comissió d'igualtat del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València organitza l'activitat gratuïta per a famílies 'Les dones que ens van portar a la lluna'. SERÀ DISSABTE 16 DE FEBRER A LES 12.00H, A LA CASA DE CULTURA DE GANDIA. L'assistència és lliure fins omplir la sala.

A partir de la història de Mónica Grady, una científica espacial, ens contaran les gestes d'altres super heroïnes, persones que van ser, són i seran capaces de grans assoliments en circumstàncies molt hostils. Totes elles utilitzaren les matemàtiques com a super poder i es van enfrontar a grans problemes sense resoldre amb valentia i astucia. Després del conte, interpretat per la companyia teatral 'Los gatos con Batas', es realitzaran experiments relacionats amb l'espai.

L'acció està finançada pel Programa d'Accions Culturals de la UPV i compta amb el suport de l'Ajuntament de Gandia.