La Semana Santa de Gandia celebra su X Congreso con el futuro y la unidad como ejes principales

La Semana Santa de Gandia ha presentado la programación del X Congreso, que se celebra cada cuatro años y que en esta ocasión versará sobre el futuro y la unidad de las cofradías y hermandades de la ciudad.

El congreso tendrá lugar del 25 al 28 de junio en sesiones vespertinas y combinará aspectos formativos, reflexivos y un concierto.

Un programa completo para abordar el futuro de la Semana Santa

El acto de apertura se celebrará el 25 de junio a las 20:30 horas en la Casa de la Marquesa, con la ponencia del Excmo. y Rvdmo. Sr. D. José Vilaplana, Obispo emérito de Huelva, bajo el título "Semana Santa: retos y oportunidades".

La segunda jornada estará dedicada a la reflexión sobre el futuro de la Semana Santa de Gandia, con un coloquio en el que participarán D. Paco Moragues, expresidente de la Semana Santa de Gandia entre 1978 y 1986; D. Salvador Gregori, Hermano Mayor de la Hermandad de Nuestra Señora de la Piedad; y Dña. Paula González, Camarera de la Hermandad del Davallament.

El jueves 27 de junio, el Teatro Serrano acogerá el concierto y la entrega de premios del I Certamen de Marchas Procesionales de Semana Santa. Las piezas musicales serán interpretadas por la Unión Artístico Musical Sant Francesc de Borja de Gandia.

El público asistente al concierto podrá participar en la elección del premio del público a la mejor pieza musical del certamen. Las obras finalistas son "Fervor Gandiense" (de Santa Cruz de Tenerife), "Monte Sión" (de Xeraco) y "Santísima Cruz" (de Ciudad Real).

El jurado profesional, compuesto por el Vicepresidente de Cultura de la Semana Santa, Joaquín Olaso; el Vicepresidente de Cultura de Fomento AIC, Pasqual Molina; y los reconocidos músicos de la Safor Vicent Mengual Caudeli, Xavier Cabrera Aparisi y Telmo Gadea Boix, será el encargado de elegir la obra ganadora del concurso.

Fomento AIC, entidad centenaria, otorgará un premio de 1.000 euros a la obra ganadora.

Elección del nuevo presidente y presentación de la Junta Directiva

El viernes 28 de junio tendrá lugar la jornada de clausura del X Congreso de la Semana Santa de Gandia, en la que se procederá a la elección y proclamación del nuevo Presidente o Presidenta, así como a la presentación de la nueva Junta Directiva.

En esta jornada también se impartirá la ponencia del Ilmo. Sr. D. Vicente Fontestad, Vicario General, titulada "Sinodalidad y las hermandades de Semana Santa".

Los cofrades y miembros de las hermandades también tendrán la oportunidad de intervenir en las diversas comunicaciones que se realizarán a lo largo del congreso, para expresar sus opiniones y propuestas sobre diversos aspectos de la Semana Santa de Gandia.

Un congreso que contará con la presencia de autoridades y representantes de la sociedad civil

El congreso contará con la presencia del Alcalde de Gandia, D. José Manuel Prieto Part; D. Ángel Saneugenio, Consiliario de la Junta Mayor de Hermandades de Semana Santa de Gandia; el Delegado de Semana Santa del Excmo. Ayuntamiento de Gandia, D. Miguel Ángel Picornell; y una amplia representación de la sociedad civil gandiense.

Un evento para fortalecer la Semana Santa de Gandia

La Semana Santa de Gandia espera que este X Congreso sea un punto de encuentro para reflexionar sobre el futuro de la Semana Santa en la ciudad, reforzar la unidad entre las cofradías y hermandades y sentar las bases para un futuro próspero y consolidado de esta tradición tan arraigada en Gandia.

Invitación a participar

La Semana Santa de Gandia invita a toda la ciudadanía a participar en este X Congreso y a disfrutar de las diferentes actividades programadas. Se trata de una oportunidad única para conocer de cerca la Semana Santa de Gandia y su patrimonio cultural, así como para contribuir a su futuro.

Gandia celebra les Jornades Europees d'Arqueologia amb visites guiades gratuïtes: un viatge al passat ple d'història i cultura

La regidora de Patrimoni, Alícia Izquierdo, acompanyada de l'arqueòleg municipal, Joan Negre, han presentat aquest matí les activitats programades pel Museu Arqueològic de Gandia (MAGa) amb motiu de les Jornades Europees d'Arqueologia. Un cap de setmana ple d'oportunitats per a submergir-se en la rica història i el fascinant patrimoni arqueològic de la ciutat.

"Una cita per a reivindicar el valor del nostre patrimoni arqueològic com a font de coneixement històric i riquesa cultural", ha destacat Izquierdo. "Els jaciments, museus i centres d'interpretació arqueològica són, avui dia, eines indispensables per a la gestió i millora del nostre turisme, i un element clau a l'hora de triar un destí de vacances", ha afegit.

Per tal de posar en valor aquest patrimoni, s'han programat visites gratuïtes amb guies especialitzats a alguns dels jaciments i monuments més emblemàtics de Gandia, dissabte 15 i diumenge 16 de juny. Una ocasió única per a descobrir secrets amagats i conèixer de prop la història de la ciutat des d'una perspectiva inèdita.

Programa:

Dissabte 15 de juny:
10:00 h: Excursió al Castell de Bairén, una fortalesa del segle XIII amb vistes espectaculars a la ciutat.
12:00 h: Visita guiada al MAGa, on podràs admirar una col·lecció d'artefactes que van des del Paleolític fins a l'Edat Mitjana.
Diumenge 16 de juny:
10:00 h: Passejada fins a la Cova del Parpalló, un jaciment prehistòric d'importància mundial on es van trobar restes de neandertals i Homo sapiens.
12:00 h: Visita guiada a l'alqueria de la Torre dels Pares, un exemple típic de l'arquitectura rural valenciana del segle XVII.
Més informació:

Web: http://maga.gandia.org/
Correu electrònic: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Telèfon: 96 295 95 40
No et perdis aquesta oportunitat única de viatjar al passat i descobrir els tresors arqueològics que Gandia guarda per a tu!

A més de les visites guiades gratuïtes, el MAGa ha preparat un programa complet d'activitats per a tots els públics, amb tallers, conferències i exposicions temporals. Consulta la seva pàgina web per a més informació i no et perdis res!

#Gandia #JornadesEuropeesdArqueologia #PatrimoniArqueologic #MAGa #VisitaGuiadaGratuïta #Història #Cultura #Excursió #Museu #Alqueria #Cova #Castell #Familia #Amics

comunicat als usuaris del tancament del servei

La Conselleria de Sanitat ha confirmat el tancament dels consultoris mèdics de Beniopa i Benipeixcar, una decisió que ha generat una gran indignació i rebuig entre la població d'ambdues localitats. A partir del 28 de juny, els usuaris hauran d'acudir al centre de salut Roís de Corella, ubicat a Gandia, a uns 5 quilòmetres de distància.

Des del Grup Municipal de Compromís Més Gandia s'ha qualificat aquesta decisió com a "totalment partidista i covarda", ja que s'ha fet pública just després de les eleccions al Parlament Europeu. A més, han denunciat que es tracta d'una maniobra de "desinformació", ja que els cartells informatius del tancament s'han penjat amb retard.

Compromís Més Gandia ha reiterat la seva ferma oposició al tancament dels consultoris i ha mostrat el seu suport a les reivindicacions veïnals. Consideren que aquesta decisió suposa un greuge important per a la població de Beniopa i Benipeixcar, especialment per a la gent gran, que tindrà dificultats per a desplaçar-se fins al centre de salut de Gandia.

A més dels problemes de mobilitat, el tancament dels consultoris suposarà una pèrdua de qualitat en l'atenció sanitària. Els consultoris de Beniopa i Benipeixcar permetien una atenció més propera i personalitzada, cosa que es perd amb la seva centralització al Roís de Corella.

El govern local de Gandia ha anunciat que prendrà totes les mesures necessàries per a revertir la decisió de la Conselleria de Sanitat. Consideren que el tancament dels consultoris és un atac a la sanitat pública i a la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Beniopa i Benipeixcar.

La població d'ambdues localitats s'ha mobilitzat en contra del tancament dels consultoris i s'han previst manifestacions i concentracions de protesta en els propers dies. Es preveu que aquesta sigui una lluita llarga i dura, però els veïns i veïnes de Beniopa i Benipeixcar estan decidits a defensar la seva sanitat pública.

En resum, el tancament dels consultoris mèdics de Beniopa i Benipeixcar ha generat una gran controvèrsia i malestar entre la població. Es tracta d'una decisió que tindrà un impacte negatiu important en la qualitat de vida dels veïns i veïnes, i que ha motivat la mobilització ciutadana en contra. El futur d'aquests consultoris és incert, però la lluita per a defendre la sanitat pública continuarà.

El restaurant Miguel i Juani de l'Alcúdia guanya la 49a edició del Concurs Internacional de Fideuà de Gandia

El restaurant Miguel i Juani de l'Alcúdia s'ha coronat com a guanyador de la 49a edició del Concurs Internacional de Fideuà de Gandia, que va tenir lloc ahir a l'Espai Baladre de la platja de Gandia. El jurat d'experts va reconèixer el seu plat com la millor fideuà del món, atorgant-li el primer premi i el preciat collaret de Santa Isabel, que va ser lliurat per l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto.

L'esdeveniment va comptar amb una gran presència d'autoritats, entre elles el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, el director del Patronat de Turisme de València, Xavi Pascual, l'edil delegada de Turisme, Balbina Sendra, així com representants d'associacions sectorials i membres de la Junta Directiva de l'Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia, encapçalats pel seu president, Avelino Alfaro.

A més del premi principal, es van lliurar els següents guardons:

Segon premi Fideuà: Restaurant Goya Gallery de València
Tercer premi Fideuà: Arrosseria Cullasiete d'Alfafar
Premi a les millors postres de taronja: Restaurant Els Arcs, de l'Alcúdia
Premi a la millor escola de cuina: Hotel-escola Ecotur de València
Premi al millor concursant estranger: Meita SRL
Aquesta victòria consolida el restaurant Miguel i Juani com un referent en la gastronomia valenciana, ja que ja havien guanyat el concurs en l'edició de 2018. La seua fideuà, elaborada amb ingredients frescos i de proximitat, ha conquistat el paladar del jurat i s'ha convertit en la protagonista d'aquesta edició del concurs.

El Concurs Internacional de Fideuà de Gandia s'ha convertit en un dels esdeveniments gastronòmics més importants de la Comunitat Valenciana, atraient a participants i visitants de tot el món. Aquesta cita anual serveix per a promocionar la fideuà, un plat típic de Gandia amb una gran tradició culinària, i per a dinamitzar el sector turístic de la zona.

Fira motor Oliva 2024

Oliva se prepara per a acollir un dels esdeveniments més importants del sector automobilístic de la Comunitat Valenciana: la Fira del Motor i Maquinària Industrial. La 34a edició d'aquesta cita tindrà lloc del 28 al 30 de juny al recinte firal a l'aire lliure del passeig d'Oliva (Lluís Vives, Alcalde Juan Sancho i Joan Fuster).

Una fira completa amb propostes per a tots els gustos

La Fira del Motor d'Oliva és una cita ineludible per a tots els amants dels motors. En ella es podran trobar una àmplia gamma de vehicles, des de cotxes nous, de quilòmetre zero i d'ocasió de les primeres marques, fins a motos, furgonetes, maquinària industrial i agrícola, productes per a la llar amb motor, accessoris i serveis de rentat de vehicles. A més, enguany s'hi tindrà una presència destacada de vehicles elèctrics i híbrids, una tendència en auge que cada vegada guanya més adeptes.

Novetats per a aquesta edició

La Fira del Motor d'Oliva d'enguany arriba amb diverses novetats que la fan encara més atractiva. Entre elles, destaca el nou recorregut de la volta turística en moto de la 18a Matinal Motera, que tindrà lloc el diumenge 30 de juny. A més, s'exposaran els carretons guanyadors de la XV Baixada de Carretons del Raval d'Oliva i es podran conèixer els nous vehicles del servei de recollida de residus i neteja urbana d'Oliva.

Un espai ampli i segur

La Fira del Motor d'Oliva se celebra en un recinte firal de 14.000 metres quadrats, completament tancat i vigilat, cosa que garanteix la comoditat i la seguretat de tots els visitants.

La fira estarà oberta al públic en el següent horari:

Divendres, 28 de juny: de 19.00 a 22.30 h.
Dissabte, 29 de juny: de 10.00 a 14.30 h i de 18.00 a 22.30 h.
Diumenge, 30 de juny: de 10.00 a 14.30 h i de 18.00 a 22.30 h.
L'entrada a la fira és gratuïta.

Un programa d'activitats complet

A més de l'exposició de vehicles i maquinària, la Fira del Motor d'Oliva comptarà amb un programa d'activitats paral·leles per a tots els públics. Entre elles, destaca l'actuació de l'Associació Art i Dansa d'Oliva el dissabte 29 a les 20.00 h a l'escenari de la parada de taxis, i l'espectacle d'acrobàcies sobre dues rodes amb Emilio Zamora i Eduardo Rodríguez el diumenge 30 a les 13.00 h.

No et perdis la Fira del Motor i Maquinària Industrial d'Oliva!

Del 28 al 30 de juny, Oliva es convertirà en el punt de trobada ideal per a tots els amants dels motors. Una cita ineludible per a descobrir les últimes novetats del sector, gaudir d'un complet programa d'activitats i aprofitar els descomptes especials que ofereixen els expositors.

https://www.oliva.es/va/noticia-evento/oliva-presenta-xxxiv-fira-del-motor-i-maquinaria-industrial-els-dies-28-29-i-30-juny

L'Ajuntament de Gandia renova el distintiu que reconeix la transparència i qualitat de la comunicació pública local

L'Ajuntament de Gandia ha rebut per segona vegada consecutiva el Segell Infoparticipa 2023, un guardó que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que reconeix la transparència i la qualitat de la comunicació pública local. Aquesta distinció avalua les bones pràctiques en els llocs web dels ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

En aquesta edició, Gandia ha obtingut una puntuació de 96 punts sobre 100 possibles, situant-se entre les millors de la Comunitat Valenciana. Això significa que la informació que ofereix el consistori a la seua pàgina web és completa, accessible i fàcil d'entendre per a la ciutadania.

Aquesta renovació del Segell Infoparticipa és un reconeixement a l'aposta que l'equip de govern de Gandia ha fet per la transparència i la participació ciutadana. Des del consistori s'ha treballat de manera constant per a millorar la comunicació amb els veïns i veïnes, oferint-los eines i canals per a que puguin estar informats i participar en la presa de decisions.

L'acte de lliurament del Segell Infoparticipa va tenir lloc ahir al paranimf de la Universitat CEU Cardenal Herrera, a Alfara del Patriarca (València). En representació de l'Ajuntament de Gandia, va rebre el guardó el regidor de Transparència, Adrià Vila, qui va destacar que "estem molt satisfets per aquest premi que confirma l'aposta i el compromís d'aquest govern amb els seus ciutadans".

Vila va afegir que "la transparència és un pilar fonamental de la nostra acció de govern" i que "treballem dia a dia per a oferir una informació completa, accessible i verídica a la ciutadania".

El regidor va animar a la resta d'ajuntaments de la Comunitat Valenciana a seguir l'exemple de Gandia i a treballar per a millorar la seua comunicació amb els seus ciutadans.

Alguns dels punts forts de la pàgina web de l'Ajuntament de Gandia que han estat valorats per l'UAB són:

Informació completa sobre els membres del govern, l'oposició i els càrrecs de confiança
Dades obertes sobre el municipi i la gestió dels recursos
Eines per a la participació ciutadana, com ara el butlletí electrònic, els processos participatius o el portal de suggeriments
Informació accessible en diversos idiomes
Un disseny web clar i fàcil d'utilitzar
L'Ajuntament de Gandia seguirà treballant per a millorar la seua comunicació amb la ciutadania i per a convertir-se en un referent en transparència i participació a la Comunitat Valenciana.

Foto: Paco Martí.
Enlace IVOOX: https://go.ivoox.com/rf/129602403

FotoespaiGandia (FEG) inaugura una nova etapa amb l'obertura d'una nova sala d'exposicions al Passatge Brunel. En aquest espai, s'exposaran de forma periòdica mostres de fotografia de petit format, començant amb una selecció del treball del fotògraf Paco Martí.

Un recorregut per la història del FEG

FotoespaiGandia va néixer fa ja 15 anys amb l'objectiu d'organitzar activitats i esdeveniments relacionats amb la fotografia, especialment centrats en la fotografia d'autor. Al llarg d'aquests anys, el FEG ha programat exposicions, conferències i ha publicat diversos volums de la col·lecció Efímer.

Una nova etapa amb un nou espai

La inauguració de la nova sala d'exposicions marca l'inici d'una nova etapa per al FEG. En aquest espai, s'oferirà un programa d'exposicions de petit format que permetrà als visitants descobrir la obra de fotògrafs emergents i consolidats.

Paco Martí: el fotògraf que inaugura la nova sala

La primera exposició de la nova sala d'exposicions del FEG està dedicada al treball del fotògraf Paco Martí. Martí, nascut a Castelló de la Plana el 1956, és un fotògraf reconegut amb una àmplia trajectòria en el món de la fotografia. La seva obra ha estat exposada en diversos espais d'art i forma part de col·leccions públiques i privades.

Una exposició intimista i poètica

En aquesta exposició, Paco Martí ens convida a conèixer alguns dels seus treballs més intimistes i poètics. A través de les seves fotografies, podrem endinsar-nos en el seu univers personal i gaudir de la seva sensibilitat artística.


No et perdis l'oportunitat de descobrir la nova sala d'exposicions del FEG i la fascinant obra de Paco Martí!


Más detalles en la entrevista que realizamos en Onda Cero Gandía a Pep Aparisi

https://go.ivoox.com/rf/129602403

PROGRAMA COMPLET FIRA I FESTES I NIT DE SANT JOAN OLIVA 2024

La regidora de Festes d'Oliva, Álvaro Sánchez, i l'alcaldessa, Yolanda Pastor, van presentar la programació de la Fira i Festes d'enguany, que tindrà lloc del 14 al 23 de juny.

Amb una novetat important: per primera vegada, la programació s'estén durant dues setmanes, concentrant-se principalment en els caps de setmana. Això permetrà a residents i visitants gaudir d'un major nombre d'activitats i esdeveniments.

Un programa ple d'atractius per a tots els públics

La Fira i Festes d'Oliva 2024 inclou una gran varietat d'activitats per a tots els gustos i edats:

Recuperació del Festival de la Cançó: Un dels actes més esperats torna a la programació després d'uns anys d'absència.
Fira Gastronòmica i Fira Artesana: Podràs degustar productes típics de la gastronomia local i comprar artesanies de la zona.
Espectacles per a tots els públics: Teatre, música, dansa, animació infantil... hi haurà propostes per a tots els gustos.
Atraccions infantils gratuïtes: Els més petits podran gaudir de jocs i atraccions sense haver de gastar diners.
Nit de Sant Joan: Celebra la revetlla de Sant Joan amb música, focs artificials i bany a la platja.
A més, com en anys anteriors, tots els actes i activitats de la Fira i Festes d'Oliva són gratuïtes.

Un espai per a la cultura, la diversió i la cohesió social

La Fira i Festes d'Oliva és un esdeveniment molt important per a la localitat, ja que representa un espai per a la cultura, la diversió i la cohesió social. A més, és una bona oportunitat per a dinamitzar l'economia local i atraure turistes.

L'Ajuntament d'Oliva convida a tots els residents i visitants a participar en la Fira i Festes d'enguany i a gaudir d'uns dies plens d'alegria i bon ambient.

Tota la programció definitiva:

DIVENDRES 7 DE JUNY
17.00 h Gala cloenda XLII Jocs Esportius Fase Local, al Pavelló Esportiu Municipal. S'entregaran les medalles a tots els participants dels jocs esportius. Organitza la Regidoria d'Esports.

20.00 h Selecció del Festival de la Cançó, a la segona planta de la Llar del Jubilat. Obert al públic.

DIJOUS 13
20.00 h Concert de piano de RACHEL BREEN al Centre Polivalent, dintre del cicle de recitals del Concurs Internacional de Piano de Valencia Iturbi de la Diputació de Valencia. Organitza la Regidoria de Cultura, Música i Biblioteques.

14, 15 i 16 DE JUNY
(durant tot el dia) Fira Gastronòmica de les Associacions, al passeig de l'Alcalde Juan Sancho.

(durant tot el dia) Mercat del Llaurador, al passeig de Jaume I.

(durant tot el dia) Copa d'Espanya de Wing Foil 2024 i Final del Circuit Nacional Spain Wing Foil 2024. Des de la posta de la Creu Roja de la platja d'Oliva. Organitzen les Regidories d'Esports i de Turisme.

DIVENDRES 14 DE JUNY
10.00 h Visita del Tio de la Porra a les escoles d'Oliva per anunciar la Fira i Festes 2024.

17.00 h – 20.00 h Parc infantil amb unflables al passeig de Juan Carlos I.

19.00 h Obertura al públic de la Fira Gastronòmica de les Associacions, al passeig de l'Alcalde Juan Sancho.

19.30 h Inauguració oficial de la Fira Gastronòmica de les Associacions, al passeig de l'Alcalde Juan Sancho.

20.30 h Gala de l'Esport al parc de l'Estació (ESCENARI 1). Organitza la Regidoria d'Esports.

23.00 h Actuació del Grup 'La Tardor' (conjunt saforenc que canta música originària de Sud-amèrica: 'bolero', 'guaracha' i 'son') a l'escenari de la parada de taxis (ESCENARI 3).

01.00 h – 03.30 h (del dissabte 15) DJ locals al parc de l'Estació (ESCENARI 1).

DISSABTE 15 DE JUNY
18.30 h Festival de final de curs d'Art i Dansa, al Centre Polivalent. Organitza el Departament de Participació Ciutadana.

20.00 h Final del Festival de la Cançó al parc de l'Estació (ESCENARI 2).

23.00 h – 03.30 h (del diumenge 16) Discomòbil XPLOSION FEST, al parc de l'Estació (ESCENARI 1).

DIUMENGE 16 DE JUNY
08.30 h I Triatló Olímpic i Sprint H&M Oliva, en la platja de la Mitja Galta. Col•laboren les regidories d’Esports i Obres i Serveis.

20.00 h Actuació del grup MEGòC – Modern Espai Gospel Cor al parc de l'Estació (ESCENARI 2). Organitza la Regidoria de Cultura, Música i Biblioteques.

DIMARTS 18 DE JUNY
17.30 h, 1a Semifinal Trofeu Gregori Maians de Raspall al Trinquet Municipal. Organitza la regidoria d'Esports.

DIJOUS 20 DE JUNY
20.00 h Actuació dels grups de música en valencià VIA LLIURE (estil divers) i INVERS (rock alternatiu, a les 21.00 h) al parc de l'Estació (ESCENARI 1). Organitza la regidoria de Joventut.

22.30 h actuació de LA MARIA, al parc de l'Estació (ESCENARI 1). La cantautora d'Oliva torna al seu poble després d'aconseguir en 2023 tres guardons en els XIII Premis Ovidi: millor disc d'artista revelació i millor producció i arranjaments per al seu últim disc 'L'Assumpció' i millor cançó per a 'Mon vetlatori', inclosa en el mateix treball.

DIVENDRES 21 DE JUNY
De 17.00 h a 20.00 h Parc infantil al passeig de Juan Carlos I.

17.30 h, 2a Semifinal Trofeu Gregori Maians de Raspall al Trinquet Municipal. Organitza la regidoria d'Esports.

20.00 h Actuació grup infantil CAZA ROCKEROS a l'escenari de la parada de taxis (ESCENARI 3).

23.00 h - 03.30 h Discomòbil amb DJ's locals al parc de l'Estació (ESCENARI 1).

DISSABTE 22 DE JUNY
11.00 h XV Baixada de Carretons del Raval d'Oliva des de la plaça del Penyot. Organitza la Regidoria de Comerç, Mercats i Consum.

19.00 h Actuació del Quartet de Saxòfons de l'Associació Artístico-Musical d'Oliva 'SAXOS I JAZZ', a l'escenari de la parada de taxis (ESCENARI 3). Organitza la regidoria de Cultura, Música i Biblioteques.

21.00 h Actuació de l'Associació Russa d'Oliva a l'escenari de la parada de taxis (ESCENARI 3).

23.00 h – 3.30 h Espectacle Tallarina on Tour al parc de l'Estació (ESCENARI 1).

DIUMENGE 23 DE JUNY – NIT DE SANT JOAN
12.30 h Actuació familiar de DANI MIQUEL a l'escenari de la parada de taxis (ESCENARI 3). Organitza la regidoria de Cultura, Música i Biblioteques.

19.00 h Actuació de la Banda Juvenil de l'Associació Artístico-Musical d'Oliva, al parc de l'Estació (ESCENARI 1). Organitza la regidoria de Cultura, Música i Biblioteques.

00:15 (dilluns 24) Actuació de l'Orquestra TITANIC a la platja d'Oliva, al costat de la posta de la Creu Roja (zona plaça d'Europa).

DIMARTS 25 DE JUNY
17.30 h, Final Trofeu Gregori Maians de Raspall al Trinquet Municipal. Organitza la regidoria d'Esports.

NOTA: Totes les activitats programades són obertes al públic i gratuïtes.
Esteu tots convidats!
 

El Palau Ducal celebra el centenari de la seva església

El Palau Ducal de Gandia celebra el centenari de la fundació de l'església del Sagrat Cor dels Jesuïtes amb un programa especial de visites guiades.

L'església, obra de l'arquitecte Manuel Peris, va ser inaugurada el 29 de maig de 1924. Per a commemorar aquesta data, el Palau Ducal ha organitzat dues visites guiades gratuïtes el mateix dia 29 de maig. A més, durant tot el mes de juny, totes les persones que adquireixin una entrada de visita guiada al Palau Ducal podran gaudir d'una visita gratuïta a l'església.

Programa de visites guiades:

Dimecres 29 de maig: Dues visites guiades gratuïtes a l'església del Sagrat Cor dels Jesuïtes, a les 11:00 i 17:00 hores.
Dissabtes de juny: Visita gratuïta a l'església amb l'entrada de visita guiada al Palau Ducal.


Informació i reserves:

Les visites guiades es poden reservar a través de la pàgina web del Palau Ducal: https://www.palauducal.com/en/ o en la taquilla del Palau Ducal.

Fira i Festes 2024:

Com a part de la programació de la Fira i Festes 2024, el Palau Ducal oferirà visites guiades especials a l'església del Sagrat Cor dels Jesuïtes. La informació sobre aquestes visites es publicarà properament a la pàgina web del Palau Ducal.

El Palau Ducal convida a tota la població a participar en aquestes activitats i a conèixer un dels monuments més emblemàtics de Gandia.

Sobre l'església del Sagrat Cor dels Jesuïtes:

L'església del Sagrat Cor dels Jesuïtes de Gandia és una obra d'estil neogòtic, amb una façana de pedra tallada i una cúpula central. L'interior de l'església està decorat amb frescos i vitralls. L'església va ser construïda pels jesuïtes, que van arribar a Gandia al segle XVI. Actualment, l'església forma part del conjunt monumental del Palau Ducal i està oberta al públic per a visites.

Gandia, 3 de juny de 2024 - El proper divendres 7 de juny, a les 19.00 h, el pati d'Armes del Palau Ducal dels Borja de Gandia acollirà l'espectacle poètic i musical "Veus que reciten Estellés", en commemoració del centenari del naixement del poeta valencià Vicent Andrés Estellés (1924-2024).
Aquest recital, organitzat pel Ministeri de Cultura (a través de la Direcció General del Llibre, del Còmic i de la Lectura) i l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques (IMAB) de l'Ajuntament de Gandia, s'emmarca dins la programació de la celebració a la ciutat de l'Any Estellés Gandia.

Un homenatge a través de la veu i la música

"Veus que reciten Estellés" comptarà amb la participació de cinc dones poetes de diferents territoris de l'Estat: Yolanda Castaño (Santiago de Compostel•la), Rocío Acebal (Oviedo), Marta Mori (Gijón), Leire Bilbao (Ondarroa) i Àngels Gregori (Oliva). A més, l'espectacle tindrà la música en directe del valencià Borja Penalba, qui cantarà els versos d'Estellés.

Un acte per a recordar i celebrar la figura d'Estellés

Vicent Andrés Estellés va ser un dels autors valencians més importants del segle XX. La seva obra, marcada per un compromís social i polític, va retratar la realitat del País Valencià durant la dictadura franquista i la Transició.

Amb aquest espectacle, es pretén homenatjar la figura d'Estellés i donar a conèixer la seva poesia a un públic ampli. "Veus que reciten Estellés" és una invitació a gaudir de la paraula i la música en un entorn únic com el Palau Ducal dels Borja de Gandia.

Entrada lliure

L'entrada a l'espectacle és lliure i limitada a l'aforament del pati d'Armes. Es recomana arribar amb antelació per a assegurar una bona localitat.