El regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell, el president de la Federació de Falles, Telmo Gadea, i Manuel Sala, tècnic d'Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Gandia, han anunciat aquest matí la posada en marxa de la campanya "La Plantà del Vidre" per a la promoció del reciclatge d'envasos de vidre durant les Falles 2023.

"La iniciativa pretén conscienciar els ciutadans de Gandia, i especialment als fallers, sobre la importància de separar correctament els residus d'envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, es retolaran els contenidors de vidre propers als casals per donar-li visibilitat a la campanya", ha expressat el tècnic d'Ecovidrio.

A més, educadors ambientals visitaran els casals per a informar sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que això reporta al medi ambient i la societat. "L'avantatge del vidre és que més que un residu és un recurs, i per això estarem ben prop de les falles de Gandia", ha afegit Sala.

'La Plantà del Vidre' compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrio aposten per col·laborar amb els fallers per millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d'una correcta gestió dels residus d'envasos de vidre.

"Anem a plantejar un repte a totes les poblacions participants. Es valoraran diferents accions i finalment la guanyadora tindrà una plantà d'espècies arbòries i autòctones que seran apadrinades per la comissió de festes de la població guanyadora", ha assenyalat el representant d'Ecovidrio.

Per la seua part, el regidor de Serveis Bàsics ha agraït per partida doble a Ecovidrio “per continuar apostant per aquest tipus d'iniciatives que busquen ser amables amb el medi ambient" i també a totes les falles de Gandia que any rere any "demostren estar cada vegada més compromeses amb tot el que ha de veure amb la cura de l'espai i el reciclatge".

Finalment, Gadea ha expressat: "Aquesta campanya és molt senzilla i a les falles no els suposa cap esforç. Ens consta que amb aquesta acció cap falla haurà de desplaçar-se més de 30 metres per a acudir al seu contenidor de vidre i, per tant, estem molt contents de tindre un any més una iniciativa com aquesta".

L'any passat, més de la meitat de les falles assoliren el repte de reciclar més de 400 quilos per contenidor i "aquest any toca seguir en la línia que portem fins ara" ha conclòs el president de la Federació de Falles.