Gandia participarà demà a València a la sisena edició d'Innpulso Emprende, l'esdeveniment més representatiu de la Xarxa Innpulso, que té com a objectiu principal facilitar la trobada entre responsables municipals i el teixit emprenedor, alhora que es premien les iniciatives més innovadores. La trobada, promoguda per la Xarxa Innpulso i el Ministeri de Ciència i Innovació, se celebrarà a l'espai Veles e Vents, a la Marina de València, i compta en aquest cas amb la col·laboració de l'Ajuntament de València, el centre d'innovació Las Naves i València Activa.
Innpulso Emprende reuneix anualment alcaldes i alcaldesses de les ciutats pertanyents a la Xarxa Innpulso amb les pimes, micropimes i startups més innovadores que han estat seleccionades per cadascuna de les ciutats. Així, la trobada facilita l'acostament entre pimes innovadores en l'àmbit nacional, potencia l'intercanvi d'experiències en la promoció i el suport a la innovació des de l'administració i, en definitiva, posiciona i impulsa les pimes innovadores pertanyents a les ciutats Innpulso, donant-los visibilitat per facilitar-ne l'accés a mercats potencials i possibles inversions.
Aquesta sisena edició d'Innpulso Emprende, que comptarà amb la participació de 53 ciutats pertanyents a la Xarxa Innpulso, tornarà a girar per segon any al voltant de la Missió de Ciutats Intel·ligents i Climàticament Neutres (100 Climate-neutral Cities by 2030 – by and for the Citizens) impulsada per la Comissió Europea.
La Missió té com a objectiu donar suport, promoure i guiar 100 ciutats europees en la seua transformació sistèmica cap a la neutralitat climàtica per al 2030 i convertir-les en centres d'innovació a totes les ciutats. València ha estat designada per la Comissió Europea com una d'aquestes cent ciutats que assumiran el repte de ser climàticament neutres el 2030, per la qual cosa aquesta edició se celebra en una ciutat que serà clau els pròxims anys.
Els objectius de la missió, per part seua, inclouen fomentar una transició justa per millorar la salut i el benestar de les persones i aportar nombrosos beneficis addicionals a aquesta transició, com ara la millora de la qualitat de l'aire, la creació d'ocupació i estils de vida més saludables.
Durant la trobada es lliuraran dos premis, un serà per al Projecte més innovador en l'àmbit de la Innovació Social, i l'altre serà per al Projecte més innovador en l'àmbit de la Innovació Tecnològica. A més, hi haurà una menció especial per a l'empresa més "Influencer", és a dir, aquella que haja generat més trànsit i interacció en xarxes socials.
En el cas de Gandia, l'empresa seleccionada per l'Ajuntament, la Universitat Politècnica de València i la Federació d'Associacions Empresarials de la Safor (FAES), ha estat BSC Solutions, una startup de base tecnològica, nascuda a Gandia el passat any, que ha desenvolupat una tecnologia 100% pròpia, equiparable a Blockchain; que incorpora millores que suposen un avantatge competitiu davant d'aquest i amb què el municipi com Gandia desenvoluparà processos de treball que ajudaran a millorar la gestió en aspectes tals com el control i gestió de llicències d'obres i activitats, la gestió en el compliment de l'etiquetatge verd o l'emissió de certificats digitals de documents originals, entre d'altres.
D'aquesta manera i en optimitzar els processos, es redueix el consum energètic i, per tant, la petjada de carboni que s'emet.