Des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva, que dirigeix Maria Josep Llorens, es va organitzar dissabte passat una jornada de voluntariat per a la retirada de tortugues invasores “Trachemys” amb la finalitat de preservar la biodiversitat autòctona davant la proliferació incontrolada d’aquesta espècie exòtica.

Un grup de persones es va congregar per recórrer tot el vall de Les Fonts per tal de retirar, amb equipament no lesiu per als rèptils, aquelles tortugues que estigueren presents. Les condicions climatològiques no afavoriren la retirada d’aquestes perilloses tortugues per a l’ecosistema de la zona, i la regidora va acordar amb el grup de voluntaris reprendre aquesta tasca en dies posteriors.

L’organització recorda que qualsevol persona que tinga o trobe algun exemplar d’aquesta espècie i vulga, pot portar-les a la Creu Roja d’Oliva, on hi ha habilitat un dipòsit per a la seua conservació i coordinats amb els tècnics de la Conselleria de Medi Ambient, procediran a la retirada definitiva de la ciutat i del nostre entorn natural i protegir així la nostra flora i fauna autòctones.

L’edil de Medi Ambient recorda que “no s’han d’abandonar ni comprar aquestes espècies, de forma il·legal, ja que són agressives i destrueixen l’ecosistema i equilibri natural de la nostra zona i ara mateix estan per tot el litoral valencià i estan causant greus problemes mediambientals.” Ha afegit Llorens.

Recordem que l’horari per a poder portar les tortugues invasores a Creu Roja Oliva és de 9 a 14 hores de dilluns a divendres.