El passat 1 d'agost entrà en vigor el nou contracte del servei de recollida de residus i neteja viària de la ciutat d'Oliva que el consistori ha confiat a Fovasa medi ambient per als pròxims huit anys. 

Aquest nou servei inclourà millores, com un increment de freqüència de recollida dels residus en temporada alta, la posada en marxa del servei de recollida diferenciada dels residus per a grans productors, l'increment en el servei tant de l'escombratge manual com el mecànic, més dotacions per a actes festius i augment de la recollida d’utensilis i de poda. L'objectiu és brindar al municipi d'un canvi substancial en tot el relatiu a la recollida de residus i la neteja viària que millorarà la imatge de la ciutat i el benestar de tots els veïns i veïnes d'Oliva. 

S'inclou també la renovació gradual de tots els contenidors, tant de la ciutat com de la platja, que disposaran d'un sistema de càrrega lateral, la qual cosa facilita la labor als camions de recollida. Aquesta renovació completa de la flota de contenidors suposa un augment substancial en la capacitat de recollida respecte a la flota actual. Es tracta de contenidors de fàcil accés, realitzats amb material reciclat i reciclable i amb un disseny actual d'acord amb la imatge del municipi.

 També se substituiran els vehicles per a la recollida de fem per uns altres menys sorollosos i més eficients i s'ampliaran les freqüències i les zones de neteja de carrers. S'inclou també la incorporació de diversos vehicles i maquinària elèctrica o híbrida. Cal destacar que Fovasa medi ambient inicia el servei l'1 d'agost comptant amb la incorporació de tres barredoras totalment noves, una d'elles 100% elèctrica, que milloraran des de l'inici del contracte la neteja de la ciutat. 

En definitiva, a partir de l'1 d'agost començarà en el municipi d'Oliva un nou servei de neteja viària i recollida de residus apostant per l'alta eficiència. Un servei millor dotat i amb el propòsit de fer que Oliva lluïsca neta i millore els seus índexs de separació selectiva de residus d'acord amb les exigències normatives nacionals i europees.

 L’Alcaldessa d’Oliva, Yolanda Pastor, ha destacat que “el nou sistema de recollida de residus i neteja viària suposarà un canvi radical en el servei que s’ha prestat fins ara, millorarà enormement la qualitat de vida dels nostres veïns i la imatge del nostre poble, i també servirà perquè Oliva siga molt més neta i sostenible. 

Agraixc fermament tot l’esforç i treball a totes les persones implicades en què açò a la fi siga una realitat”. En este sentit, l’Alcaldessa ha demanat civisme als veïns i veïnes, i ha recordat que “el carrer també és la nostra casa, i és labor de tots el que està en bones condicions”.