La Fundació Francisco Brines, amb el patrocini de la Generalitat i de l’ajuntament d’Oliva, convoca el II Certamen Internacional de Poesia Francisco Brines, que es concedirà en les modalitats de castellà i valencià.

Segons informen des de la Fundació, els llibres en castellà els valoraran els poetes Fernando Delgado, Carlos Marzal, Luisa Castro i Vicente Gallego, i l’editora Silvia Pratdesaba. En la modalitat valenciana, la decisió recaurà sobre els poetes Enric Sòria, Marta Pessarrodona i Àngels Gregori, la crítica literària Marta Nadal, i l’editor Manuel Borrás.

L’editorial Pre-Textos, de València, publicarà les dues obres premiades, que obtindran 6.000 euros cadascuna. El termini de lliurament dels treballs finalitzarà el 25 de març de 2022 i el veredicte del jurat es farà públic en un acte celebrat a Oliva.

La primera edició del concurs, que va rebre més de mil originals en 2021, va proclamar guanyadors a Francisco José Martínez Morán i José Luis García Herrera, amb els poemaris No i El somrís trist de Sylvia Plath.