El Departament de Cultura i Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva que encapçala Julio Llorca enceta el mes de març amb una variada oferta al voltant de la igualtat de gènere.


Des de l’1 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, tota aquella persona que visite la Biblioteca de Tamarit i la Biblioteca de l'Envic podrà gaudir de lectures relacionades amb la igualtat i el feminisme, gràcies a l’expositor temàtic que han instal·lat. S’hi poden trobar títols actuals i d’altres més antics, dirigits per al públic adult i l'infantil, llibres escrits per dones activistes, sobre la vida de dones valencianes rellevants, llibres d’il·lustracions, assajos sobre feminisme o altres matèries com ara l’educació, sociologia o història. «S’ofereix un gran i variat ventall de lectures que tracten de fomentar un pensament crític i amb coneixement de causa sobre el que suposa la igualtat entre homes i dones, la lluita feminista i la seua importància per al conjunt de la nostra societat» ha indicat el regidor.

A més a més, s’hi destaca una variada oferta cultural que ha organitzat el Servei de Biblioteques d’Oliva:

De l’1 fins al 26 d’abril tindrà lloc el taller d’escriptura creativa dividit en set sessions, amb inscripció prèvia i dirigit al públic adult i juvenil. El passat 7 de març va tindre lloc, en la sessió del Grup de Lectura Tamatit, una trobada amb Pepa Guardiola, l’autora de la novel·la «La memòria de les ones» amb la col·laboració de Fundació FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura i la coordinació de Carmen Navarro. Una trobada a la qual se li va sumar la celebració del 10é aniversari del Grup de Lectura Tamarit.

El pròxim divendres 10 de març els xiquets i les xiquetes d’Oliva, prèvia inscripció, podran gaudir del contacontes «Guapa», a la Biblioteca tamarit i a càrrec de Marta Pellicer. Es tracta d’una història carregada d’humor infantil sobre la pressió que exerceix la societat per a alterar l’aparença de les persones per tal d’ajustar-se a l’ideal de bellesa que alhora ens oprimeix.

La responsable tècnica del Servei de Biblioteques d’Oliva ha declarat que «és molt important generar espais de convivència i oferir a tots els públics lectures i activitats que fomenten la igualtat de gènere i hem aprofitat aquesta diada per a tematitzar el mes de març com ho fem cada any». No obstant això, afegeix, «són activitats que es fan durant tot l’any, sempre intentant garantir eixa paritat i donar visibilitat al treball que realitzen les autores».

En aquest sentit, el regidor competent, Julio Llorca, ha assenyalat que «des del departament treballem durant els 365 dies de l’any per comptar sempre amb dones creadores per al programa cultural, bé siga a través dels grups de lectura de la biblioteca, bé siga concerts, bé siguen xerrades o presentacions de llibres». «El mes de març és una bona data per posar en valor la tasca que realitza el Servei de Biblioteques a través del seu programa en què es forma i s’aprén amb valors com la igualtat, la diversitat i el respecte» ha declarat Llorca.