L'ajuntament d’Oliva, després de dos anys de reunions de treball i negociacions amb les diferents administracions, autonòmica i central; ha aconseguit una subvenció amb la qual podrà fer efectiu la reparació del passeig marítim i el “muret” de contenció de la platja de l’Aigua Blanca que va quedar arrasat en gener de 2020.  

La vicealcaldessa i regidora de Patrimoni i contractació de la ciutat, Ana Morell; i el regidor de Turisme i Platges de l’ajuntament d’Oliva, Kino Calafat; han visitat l’inici de les obres i ho han fet acompanyats per l’arquitecte municipal i els responsables de l’obra, representants de l’empresa PAVASAL, que finalment ha sigut l’adjudicatària amb un pressupost de 32.378,46 €.

Les obres, que ja s’han iniciat, tindran una durada d’un mes, i suposaran una millora molt important per a la seguretat de les residències i vivendes de la zona, ja que a més del reforç que tindrà el passeig, també comptarà amb un “muret” de contenció que afavoreix el trànsit de vianants, tant del veïnat de la platja com d’aquelles persones que gaudeixen de la tranquil·la zona del litoral oliver.

La vora del muret afectat a causa dels danys, per fenòmens meteorològics de la tempesta “Gloria” (gener 2021), presentava un estat de deterioració que no podia albergar més fenòmens costaners i per aquesta raó s’ha efectuat l’inici d’aquestes obres per tal de no agreujar més la zona residencial de la platja i evitar majors riscos a persones i béns. 

La part de la vora litoral de platja sense basament i sosteniment de part del passeig per als vianants, que més afectada es trobava va quedar al descobert en la seua part inferior, amb risc greu de bolcada i col·lapse que podia afectar la seua accessibilitat per l'entorn. 

Aquesta franja afectada, com es documenta en la “Memòria Valorada”, se situa en la zona de litoral – platja – en la zona delimitada LMT- Fita núm. 66, en la vora de passeig per als vianants de l’avinguda dels  Muntanyars en la confluència del carrer de Nàpols, de gran trànsit per als vianants, tant per la riba de la platja com pel passeig, la qual cosa és susceptible de generar risc a transeünts que accedeixen per l'entorn, amb risc patrimonial i humà si no s'estabilitza el tram afectat. 

La vicealcaldesa i regidora de Patrimoni ha volgut remarcar “la importància que té aquesta obra, i aquestes millores de recuperació, d’una zona que va quedar totalment devastada per un dels temporals més nocius per a les nostres costes. Amb aquesta actuació, comencem a recuperar-nos d’aquell “Gloria” que tant de mal ens va fer. Gràcies a la constància i al treball de les diferents administracions, podem anar donant, a poc a poc, solucions a la nostra ciutadania i al nostre municipi”, ha afegit Ana Morell. 

Per la seua banda, el regidor de Platges, ha recordat que “aquestes subvencions, amb les quals Oliva pot anar recuperant espais públics per a la ciutadania, són una suma d’esforços de totes les administracions implicades i gràcies a l'especial sensibilització que els dirigents polítics actuals demostren davant les catàstrofes que hem sofrit en els darrers anys, i que han assolat en molts casos ciutats senceres. Hem d’afrontar aquesta oportunitat de reconstrucció del passeig de la platja de l’Aigua Blanca com un motiu de garantia de futur amb aquests governs local, autonòmic i central” ha indicat Calafat.