L'ajuntament d'Oliva, promou un any més la concessió de 20 beques formatives per a joves estudiants dins del programa «Oliva amb el talent», un programa que té com a finalitat la formació dels estudiants en l’àmbit local mitjançant l’aplicació pràctica dels coneixements adquirits al llarg de la seua formació.

Aquesta proposta formativa i laboral s’ha consensuat amb els diferents caps de Departament, per tal de fer una selecció de les persones destinatàries, i conéixer quines característiques han de tindre les persones becades així com conéixer les necessitats concretes dels diversos departaments. Aquesta informació ha servit per a poder crear els criteris pel que fa a la formació requerida i quina destinació poden ocupar en l’organigrama dins de l'ajuntament.

Des del Departament d’Educació s’ha elaborat una sèrie de criteris per a la selecció dels destinataris d’aquestes beques «Oliva amb el talent» per a l’estiu de 2022, i que es poden consultar en el Tauler d’Edictes Municipal, en la pàgina web de l’Ajuntament (www.oliva.es) i en Butlletí Oficial de la Província BOP.

L'import de les beques és de 500 euros bruts mensuals, que s’abonaran en períodes vençuts. El període de duració de les beques serà de dos mesos, a partir de l’inici de les pràctiques formatives. La condició de becari/becària no generarà en cap moment relació laboral o administrativa amb l’Ajuntament d’Oliva.

En la roda de premsa de presentació d’aquesta 3a edició de les Beques d’“Oliva amb el Talent” ha participat la regidora d’Educació i vicealcaldessa, Ana Morell, la regidora de Medi Ambient, Maria Josep Llorens i la tècnica del Departament d’Educació, Marian Salabert.

Morell, ha volgut destacar la importància del fet que "aquests programes formatius continuen, ja que permeten al nostre alumnat descobrir la vida laboral des d’una perspectiva d’iniciació, sense la pressió d’una feina, però amb la responsabilitat d’un treball i que quasi sempre es fa amb un resultat notable." Ha explicat la regidora d’Educació.

Per la seua banda, Marian Salabert ha explicat els detalls de la convocatòria, així com els requisits i les bases per les quals es farà el procés de selecció.

Finalment, Maria Josep Llorens, actualment regidora de Medi Ambient, va ser una de les pioneres en crear aquest programa de beques, que ja va per la tercera edició, a l’inici de la present legislatura, quan ostentava la Delegació d’Educació, i que ha agraït a la vicealcaldessa que “done continuïtat a aquesta proposta formativa tan important per als i les nostres joves”, ha declarat Llorens.