La Spain Wingfoil League, la TotalEnergies Gran Fondo Alberto Contador, una edició ampliada de Duna Market i l'aposta per la celebració de Mr. Gai Comunitat Valenciana, consoliden a Oliva com la capital dels esdeveniments d'oci i turisme de la província de València. Amb la presència de l'Alcaldessa d'Oliva, Yolanda Balaguer; la videalcaldesa, Ana Morell; el regidor de Turisme i Platges de l'Ajuntament d'Oliva, Kino Calafat, i altres membres de la Corporació, al costat dels promotors dels quatre esdeveniments, s'ha presentat l'oferta turística per a 2023. 

Kino Calafat ha iniciat la seua intervenció afirmant que “un cúmul d'accions fan que la nostra ciutat estiga de moda, perquè tenim un potencial turístic increïble, som capaços d'innovar, crear i desenvolupar de forma totalment independent accions noves i treballem per turisme sostenible i accessible”.

A més, el regidor de Turisme ha confirmat que Oliva està ja en la línia de les grans ciutats turístiques, “creixent al seu ritme, sense abusar de les tendències, compaginant allò conservador amb allò modern i protegint el medi ambient d'una forma natural. Oliva busca la diferència, i en aquests anys ho hem aconseguit”.

LA PROVA FINAL DE LA SPAIN WINGFOIL LEAGUE I LA TOTALENERGIES GRAN FONDO ALBERTO CONTADOR COM A ESDEVENIMENTS ESPORTIUS
També ha estat present Juan Antonio Martín “Peluka”, promotor de l’Spain Wingfoil League, qui ha agraït a Oliva els set anys en què s'han anat alternant tots els esdeveniments possibles, “la qual cosa fa que els esportistes s'estiguen acostumant a anar a Oliva com a destinació esportiva per excel·lència”.

La prova final de l’Spain Wingfoil League se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de juny, a la platja de Pau Pi, conjuntament amb Campionat d'Espanya en FreeStyle i el Campionat Comunitat Valenciana Wingfoil Surf  Slalom. 

La TotalEnergies Gran Fondo Alberto Contador 2023 ha aprofitat l'acte de Fitur per a donar el tret d'eixida a aquesta dotzena edició, que tindrà lloc el 23 de setembre a Oliva. Alberto Contador, al costat de Joaquim “Purito” Rodríguez, exciclista professional i Luis Borho, Director General d'Oliva Nova Beach & Golf Resort han volgut recolzar personalment l'aposta d'Oliva pel cicloturisme.

LA SEGONA EDICIÓ DE DUNA MARKET ARRIBA AMB MOLTES NOVETATS
Després de l'èxit de la primera edició, Oliva reforça la seua aposta, una vegada més, per l'oci de qualitat amb la segona edició de Duna Market, un esdeveniment que se celebrarà durant els mesos de juliol i agost i comptarà amb moltes novetats.

Tal com ha assenyalat el promotor Pepe Morant, “es construirà un recinte més gran per a millorar l'experiència, instal·lant un nou mercat amb productes artesanals, millorant la senyalització i els accessos, incloent-hi una programació cultural amb esdeveniments infantils i renovant l'oferta gastronòmica amb un espai per a assaborir, en exclusiva, les diferents cerveses del món”.

MR. GAI COMUNITAT VALENCIANA ARRIBA A OLIVA
Oliva estrena aquesta temporada la seua aposta per la diversitat amb la celebració, el 29 d'abril, de Mr. Gai Comunitat Valenciana, un esdeveniment que promou el respecte, la superació i la igualtat i que posiciona Oliva en el segment LGTBI com a destinació turística.

La Gala, presentada per Carmen Alcayde i Eduardo Navarrete, comptarà amb l'actuació dels artistes Kate Ryan; Melody; Varry Brava; Dj Suri i Kika Lorace, entre altres artistes convidats.

Juan Martín Boll i Nano García, de JNL Global Project, com a productors de l'esdeveniment, han assegurat que Mr. Gai Comunitat Valenciana arriba a Oliva com a “ciutat compromesa amb la realitat LGTBI i com a focus d'atracció turística perquè moltes persones vegen a Oliva un lloc segur per a poder gaudir de les seues platges, gastronomia i cultura”.

Per a finalitzar, l'Alcaldessa d'Oliva, Yolanda Balaguer ha donat les gràcies a la delegació de Turisme pel treball fet i per l'oferta completa, variada i inclusiva per a tothom. En paraules de l'Alcaldessa "és un plaer i un orgull estar promocionant Oliva a Fitur una vegada més amb els esdeveniments que vindran, en el que farem tots els esforços possibles perquè tinguen molt d'èxit i perquè Oliva siga sempre un referent".

La presentació d'Oliva s'ha celebrat amb un bon sabor de boca ja que ha estat precedida del showcooking que ha realitzat Inma Soria, del Rte Ca Pepica, en l'estand de L’Exquisit Mediterrani, amb els “pastissets fregits de gamba amb bleda”.