Oliva ha commemorat en la jornada de hui el Dia Internacional de les Dones, amb un acte institucional a la plaça de l’Ajuntament, a les 12 hores. L’esdeveniment ha comptat amb l’amenització d’un grup de vuit alumnes del Conservatori Professional de Música, Josep Climent i de l’Associació Artístico Musical d’Oliva, liderades per la professora de violoncel, Cristina Bernal.

L’acte institucional ha estat presentat per l’equip tècnic del Departament d’Igualtat que ha donat pas als diferents parlaments, tant de la regidora d’Igualtat, Anna Mena, com dels sindicats de treballadores i treballadors de l’Ajuntament d’Oliva, passant pel col·lectiu de dones Teixidores de Sant Roc que han creat el mural que es pot gaudir a la façana de l’edifici de la casa consistorial.

A més, també han participat d’aquest acte reivindicatiu el Cor de l’Associació de les Ames de Casa - Tyrius d’Oliva, amb una cançó que ha provocat l’aplaudiment de totes les persones presents.

La regidora de l’àrea, finalment ha agraït la presència de l’alcaldessa, Yolanda Balaguer, de la vicealcaldessa, Ana Morell, també la presència dels col·lectius, centres educatius, associacions, membres de la corporació municipal i de la ciutadania en general que ha omplert la plaça de l’Ajuntament. A més, l’edil ha explicat el significat de la campanya que enguany s’ha dissenyat per tal de posar en valor “Les dones de les nostres vides” i per què s’ha fet des de la perspectiva dels homes.

Per la seua banda, l’alcaldessa, Yolanda Balaguer ha manifestat que “la lluita per la igualtat de la dona continua sent molt necessària; necessitem continuar tenint els carrers plens de crits reivindicatius pel 8M, necessitem tindre els carrers inundats amb el color morat. Necessitem tindre present la mateixa força amb la qual any rere any es busca posar fi a aquesta discriminació. Una de les reivindicacions que demanem és la importància de l'educació com a element per a aconseguir el canvi. L’Educació juga un paper primordial i imprescindible”, ha conclòs Balaguer.