L'alcaldessa d'Oliva, Yolanda Balaguer, el Regidor de Participació Ciutadana, Josep Escrivà, juntament amb la presidenta d’AECC Oliva, Marisa Pericás, i membres de la seua Junta Local, han acudit al Palau de Congressos de València per a assistir a la presentació de la IX edició del circuit RunCáncer-AECC Valencia, en el qual, un any més, la ciutat d’Oliva tornarà a ser seu.

Oliva acollirà aquest esdeveniment esportiu, de caràcter solidari, en la modalitat de marxa i destinarà el total de la recaptació per la venda de dorsals a la investigació oncològica.
 
En l'acte de presentació de l'edició 2023 s’han donat a conéixer les dades del total recaptat en les més de 100 proves que es van realitzar en l’última edició, amb més de 300.000 €, segons es va informar. Tot aquest pressupost s'ha fet servir per a finançar a un equip d’investigació que estudia els tractaments contra el càncer de mama.
 
Al llarg de totes les edicions de RunCancer s’ha recaptat, amb la venda de dorsals, i s'ha destinat a investigació, més de 1.800.000 euros, segons fonts de l’organització.
 
El regidor de Participació Ciutadana, Josep Escrivà, ha posat en valor la participació de la ciutadania d’Oliva i altres pobles del voltant, perquè en els últims anys tan complicats, “hem continuat recaptant, malgrat les condicions adverses, i hem sabut adaptar-nos a la situació per tal de seguir contribuint a aquesta bona causa”. En l’esdeveniment han fet una menció especial als municipis que hem continuat programant la RunCàncer per seguir sostenint l’esperança de tantes persones que ho necessiten.
 
Oliva tornarà a ser seu de la RunCáncer en les dates habituals, és a dir, una vegada passat l’estiu. «Un esdeveniment que ja és tradició a Oliva, gràcies a l’esforç de la Junta Local d’AECC Oliva, i de l’ajuntament amb la col·laboració del Departament de Participació Ciutadana i altres entitats» ha afegit Escrivà. El regidor ha volgut aprofitar l’ocasió per a agrair la implicació de Toni Cots i de Jordi Ripoll en l'última edició, on es va combinar la marxa amb una cursa a peu per a potenciar la participació i donar més visibilitat a l’esdeveniment després d’un any de molta incertesa.
 
Per altra banda, l’alcaldessa d’Oliva Yolanda Balaguer, ha volgut sumar-se a les paraules d'agraïment del regidor de Participació Ciutadana i ha assenyalat que «Oliva sempre ha sigut una ciutat referent, tant des d’un punt de vista esportiu com pel seu caràcter solidari. Els veïns i veïnes sempre responen, superant les expectatives i previsions, quan es tracta d’aportar per un bé comú». «Tenim una llarga trajectòria de col·laboració entre l’Ajuntament i d’AECC Oliva, la qual ha donat molts fruits a tot el poble d’Oliva i, per tant, continuarem treballant i consolidant aquest lligam» ha conclòs Yolanda Balaguer.