L'ajuntament d'Oliva, durant els mesos de maig i juny ha estat realitzant, i continuen realitzant-se, treballs de control i manteniment enfront de la panderola i els rosegadors en el clavegueram públic de la ciutat. 

Aquestes actuacions s’han realitzat des de l’Àrea de Salut Pública d’Oliva, i s’informa que els treballs han consistit en l’aplicació de productes biocides dirigits als pous del subsol per fer contacte amb les panderoles.

En aquest procés, quan hi ha presència moderada d’aquest insecte, és habitual que alguns individus afectats pel producte, vulguen eixir per orificis i embornals fugint de la zona d’acció del biocida mentre moren.

Encara que les tasques de prevenció es realitzen tapant els orificis i les dilatacions  del pou, és comú que utilitzen embornals connectats per eixir.

Des del Departament de Salut Pública han volgut recordar a la població que es pot contactar amb l'Ajuntament d’Oliva per atendre queixes i suggeriments dels ciutadans a través del correu electrònic (Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.) o del telèfon de l'ajuntament (962 850 250).