L’Associació de Fibromiàlgia de la Safor (AFISA) i la Regidoria de Salut de l’Ajuntament d’Oliva, que encapçala Miguel Monzonís, van organitzar el passat dissabte, 4 de febrer la VI edició de les Jornades sobre la Fibromiàlgia. 

Aquestes jornades, que es consoliden amb aquesta sisena edició, van comptar amb la participació del doctor Jordi Miró, director de la Càtedra de dolor Infantil de la Universitat Rovira i Virgili, de la Unitat per a l'estudi i tractament del Dolor- ALGOS i del Programa de tractament de Dolor Crònic Infantil de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. 

El doctor Miró va fer una primera part de la Jornada, explicant els avanços en matèria de dolor crònic Infantil que s’havien realitzat en els darrers anys i com en la darrera etapa d’aquesta investigació, encara que "de forma prudent, podem ser optimistes. Hi ha molta tasca per fer, però podem ser optimistes, perquè a poc a poc comencen a haver-hi més recursos i jornades de sensibilització, com la que estem vivint ací a Oliva. Hem de canviar entre totes i tots que l’OMS considere aquesta malaltia com un problema de Salut Pública, com sí que ho fa, per exemple, amb la càries." 

Per la seua banda, en la segona part de la conferència, l’afectada des dels tres anys de Dolor Crònic Infantil i diagnosticada als 16, la jove Ana Belén Martín Rivera, va explicar com va ser la seua infantesa amb dolor crònic i posteriorment en l'adolescència fins l’actualitat com ha anat desenvolupant Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga crònica. “El pitjor de tot és la incomprensió del teu entorn, dels teus amics i amigues, dels teus professors i professores. Jo he tingut molta sort perquè ma mare, tot i que no sabia com conduir la situació, em va creure i em va fer costat, fins que vaig trobar més persones que sofrien com jo” va expressar l’afectada. 

“El cas d’una professora d’institut, que també sofria Fibromiàlgia, em va salvar de continuar amb la depressió, amb la meua incapacitat de relacionar-me, amb la falta de ganes d’anar a classe. Inclús, vaig deixar d’anar a nadar que era la meua vida per culpa d’aquesta malaltia. Ara continue treballant i tractant de conviure amb aquest problema de salut i poder contar la meua experiència m’ajuda i espere que puga ajudar a les altres persones”, va explicar Ana Belén. 

A l’encontre assistiren al voltant d’unes 40 persones de forma presencial, però que va tindre connectades a més de 150 persones en línia a través del canal oficial de YouTube de l’Ajuntament d’Oliva i altres plataformes digitals. A més, la difusió que està tenint una gran acceptació i repercussió mediàtica ja ha arribat a les 1.000 reproduccions en tan sols dos dies des de la seua publicació. 

Des d’AFISA, amb la seua presidenta al capdavant, Luisa Arias, van agrair la presència de la vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell, de la sempre predisposició a la col·laboració amb l’associació per part del regidor de Salut Pública, Miguel Monzonís i la participació de la ciutadania en aquesta xerrada que va suposar també l’entrega de l'import recaptat en el primer “Camina y Corre por la Fibromialgia” que es va celebrar el passat 3 d'octubre a Oliva. En total, més de 2.300 € recaptats amb l’esdeveniment esportiu, per a la investigació del Dolor Crònic Infantil. 

El regidor de Salut va agrair a l’Associació que “sempre posen tota la seua capacitat per a organitzar aquestes jornades i que des de l’Ajuntament d’Oliva, i en especial la Regidoria de Salut, sempre donarem suport de forma inqüestionable, per tal que la població puga conéixer al col·lectiu de persones afectades per la fibromiàlgia, la seua realitat, les dificultats a les quals s’enfronten i com a poc a poc van superant- les”, va afegir Miguel Monzonís en la presentació de l’acte. 

Per a totes aquelles persones interessades que no pogueren assistir a la Jornada sobre la Fibromiàlgia, poden accedir a la xerrada, clicant en el següent enllaç de YouTube de l’Ajuntament d’Oliva: https://www.youtube.com/live/-_36vLosHdE