El Repte Lector és una activitat de foment de la lectura entre els xiquets i xiquetes d'entre 6 anys fins als joves de 16 anys. El seu objectiu és apropar-los al món dels llibres, i també de la biblioteca, d'una forma lúdica i divertida.

El Repte Lector consisteix a realitzar un itinerari de lectura flexible, conformat per llibres de gran qualitat i varietat que acuradament han triat les bibliotecàries. Per a aconseguir cada desafiament caldrà llegir sis llibres i presentar una ressenya d’un d'ells, proposat pel personal bibliotecari, i cada participant triarà la forma de la ressenya (resum, treball manual, dibuix...), excepte la primera, que aquest any serà necessàriament una carta. Amb aquesta primera ressenya s'editarà un nou llibre col·lectiu, el tercer volum de la col·lecció Reptes

Els reptes a aconseguir són:

• Repte 1: Al pas.
• Repte 2: Al trot.
• Repte 3: Al galop.
• Repte 4: Olímpic.

Per a promoure l'activitat entre els escolars, des del Servei de Biblioteques es va fer arribar als centres educatius d'Oliva una carta dirigida a l'alumnat, per a llegir-la a classe, i una altra dirigida al professorat, juntament amb el bonic cartell realitzat per la il·lustradora Marta Antelo.

Les persones participants en aquesta edició del Repte Lector s'hauran d'inscriure a partir del dilluns 26 de juny, i rebran el 'Diari del Repte', un quadern per a fer el seguiment de les lectures i ressenyes corresponents.