La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Oliva que encapçala la vicealcaldessa, Ana Morell ha presentat aquest matí en la Plaça Rectora Mavi Mestre el projecte Educatiu i l’Escultura L’Espiral de la Vida en un acte que ha reunit més de 500 persones de diferents edats: des de l'alumnat dels centres educatius, fins a persones centenàries que resideixen a l’asil.

Tots ells i totes elles unides per un vincle, un símbol: l’obra de l'Escultor de Tavernes, Jesús Martín “Chule” i el projecte del Departament d’Educació de l’Ajuntament d’Oliva per retre homenatge al sistema educatiu arrel de la pandèmia i com a posada en valor de l’Educació a través de les diferents etapes de la vida.

A l’acte han estat presents la Rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre i el gerent de la UV, Juan Vicente Climent; el President del Centro UNESCO de València, Rafael Monzón, l’Alcaldesssa d’Oliva, Yolanda Balaguer, la vicealcaldessa Ana Morell, membres de la Corporació Municipal, presidents de les Associacions de Jubilats, directors i directores dels centres educatius d’Oliva i del Conservatori Professional de Música Josep Climent així com persones centenàries que han deixat la seva empremta en l’escultura que hui s’ha presentat en societat.

L’acte, presentat per Xelo Parra, tècnica del Departament d’Educació, ha comptat amb un breu parlament de la regidora d’Educació que ha donat pas a un video explicatiu de l’obra. A continuació La vicealcaldessa ha volgut agrair a la rectora i filla predilecta d’Oliva, per acompanyar-nos en aquest projecte perquè eres una inspiració i un motiu d’orgull per a Oliva i agraïment especial a les mans que han donat vida a aquesta espiral, les mans de l’escultor: Jesús Martin-Lorente i a tu Rosi”, ha manifestat la edil d’Educació.

Gràcies per tant, per la passió, per l’estima posada, per tantes hores de dedicació i per demostrar que la cultura i l’art és cosa de tots i de totes” ha conclòs Ana Morell.

A continuació ha pres la paraula, l’artista per “agrair l’oportunitat de poder crear aquesta escultura que ha significat un repte i una emoció molt gran per poder unir a tanta gent amb un significat tan noble i positiu com és la fortalesa de la ciutadania per retre homenatge a l’Educació i a les persones grans i menudes”, ha expressat emocionat “Chule”.

Per concloure l’acte ha prés la paraula la Rectora de la Universitat i ha posat de manifest que “últimament sols vinc a Oliva a emocionar-me”. La màxima autoritat de la Universitat de València, s’ha emocionat quan ha parlat de “l’homenatge que aquesta obra també suposa per a la Gent Gran d’Oliva, que tant ha lluitat per a que nosaltres, les generacions posteriors haguem pogut fer el camí que hem recorregut gràcies al seu esforç” ha indicat Mavi Mestre.