Fira Mercat Gandia presenta per primera vegada la Fira Vegana, un lloc en el qual s’hi podrà aprendre i informar-s’hi de l'essència d'aquest moviment. Així ho ha anunciat aquest matí en roda de premsa la regidora de Comerç i Polítiques Econòmiques, Vicenta Ferrer.

Amb una forta presència gastronòmica, s’hi podrà degustar aliments vegans de tota mena i conèixer al detall els valors d'aquest col·lectiu. Els negocis exposaran els seus productes i serveis al costat de xarrades de conscienciació com el taller de productes d'higiene diària i de neteja casolans i reducció de plàstic a casa.

«És una fira important, perquè coneixerem productes que no tenim a les botigues de forma habitual. L’han demanat ells per a poder reivindicar aquest tipus d’iniciatives», ha expressat la regidora.

Aquesta Fira tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de març al espai Fira Mercat Gandia del Mercat Municipal del Prado. Els horaris seran divendres de 10.30 a 15h i de 17.30 a 21.30h, dissabte de 11 a 15h i de 17.30 a 21.30h i diumenge de 11 a 15h.

«Anem a provar com funciona aquesta fira, ja que la sostenibilitat a dia de hui ha de ser un punt fort», ha afegit l’edil.

A dia de hui, els negocis que participaran són:

Serra Vegana: especialistes en l'elaboració artesana de formatges vegans

NUTS & GO: cremes artesanals de fruita seca

Kierete: cosmètica natural, orgànica i vegana,

Anfora Vegano:

Denia Animal Save: Associació de protecció Animal y consciència.

Cafe Climent:

Joan Espí Torrons: Productes dolços i embotits vegans.

Carmina Mexico Vegano: Menjar Mexicá Vegá.

Cerveza Gorgos: Cervesa Artesanal

Balanç Fira Mercat – Fira del Vi

Pel que respecta a la Fira del Vi del passat cap de setmana, el balanç és més que positiu. La xifra de visitants ha superat els 5.000, concretament 5.200 persones es van passar per l’espai per a tastar els diferents tipus de vins exposats. La gran majoria (92%) provenien de Gandia i el Grau.

La valoració total d’aquests ha sigut de 9,9 sobre 10 punts i la dels expositors, en la mateixa línia, de 9,7 punts sobre 10.