Gandia celebra les Jornades Europees d'Arqueologia amb visites guiades gratuïtes: un viatge al passat ple d'història i cultura

La regidora de Patrimoni, Alícia Izquierdo, acompanyada de l'arqueòleg municipal, Joan Negre, han presentat aquest matí les activitats programades pel Museu Arqueològic de Gandia (MAGa) amb motiu de les Jornades Europees d'Arqueologia. Un cap de setmana ple d'oportunitats per a submergir-se en la rica història i el fascinant patrimoni arqueològic de la ciutat.

"Una cita per a reivindicar el valor del nostre patrimoni arqueològic com a font de coneixement històric i riquesa cultural", ha destacat Izquierdo. "Els jaciments, museus i centres d'interpretació arqueològica són, avui dia, eines indispensables per a la gestió i millora del nostre turisme, i un element clau a l'hora de triar un destí de vacances", ha afegit.

Per tal de posar en valor aquest patrimoni, s'han programat visites gratuïtes amb guies especialitzats a alguns dels jaciments i monuments més emblemàtics de Gandia, dissabte 15 i diumenge 16 de juny. Una ocasió única per a descobrir secrets amagats i conèixer de prop la història de la ciutat des d'una perspectiva inèdita.

Programa:

Dissabte 15 de juny:
10:00 h: Excursió al Castell de Bairén, una fortalesa del segle XIII amb vistes espectaculars a la ciutat.
12:00 h: Visita guiada al MAGa, on podràs admirar una col·lecció d'artefactes que van des del Paleolític fins a l'Edat Mitjana.
Diumenge 16 de juny:
10:00 h: Passejada fins a la Cova del Parpalló, un jaciment prehistòric d'importància mundial on es van trobar restes de neandertals i Homo sapiens.
12:00 h: Visita guiada a l'alqueria de la Torre dels Pares, un exemple típic de l'arquitectura rural valenciana del segle XVII.
Més informació:

Web: http://maga.gandia.org/
Correu electrònic: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Telèfon: 96 295 95 40
No et perdis aquesta oportunitat única de viatjar al passat i descobrir els tresors arqueològics que Gandia guarda per a tu!

A més de les visites guiades gratuïtes, el MAGa ha preparat un programa complet d'activitats per a tots els públics, amb tallers, conferències i exposicions temporals. Consulta la seva pàgina web per a més informació i no et perdis res!

#Gandia #JornadesEuropeesdArqueologia #PatrimoniArqueologic #MAGa #VisitaGuiadaGratuïta #Història #Cultura #Excursió #Museu #Alqueria #Cova #Castell #Familia #Amics