reivindicacions del veïnat, en defensa i salvaguarda dels interessos de la població de Beniopa i Benipeixcar

La Conselleria de Sanitat ha confirmat el tancament dels consultoris mèdics de Beniopa i Benipeixcar, una decisió que ha generat una gran indignació i rebuig entre la població d'ambdues localitats. A partir del 28 de juny, els usuaris hauran d'acudir al centre de salut Roís de Corella, ubicat a Gandia, a uns 5 quilòmetres de distància.

Des del Grup Municipal de Compromís Més Gandia s'ha qualificat aquesta decisió com a "totalment partidista i covarda", ja que s'ha fet pública just després de les eleccions al Parlament Europeu. A més, han denunciat que es tracta d'una maniobra de "desinformació", ja que els cartells informatius del tancament s'han penjat amb retard.

Compromís Més Gandia ha reiterat la seva ferma oposició al tancament dels consultoris i ha mostrat el seu suport a les reivindicacions veïnals. Consideren que aquesta decisió suposa un greuge important per a la població de Beniopa i Benipeixcar, especialment per a la gent gran, que tindrà dificultats per a desplaçar-se fins al centre de salut de Gandia.

A més dels problemes de mobilitat, el tancament dels consultoris suposarà una pèrdua de qualitat en l'atenció sanitària. Els consultoris de Beniopa i Benipeixcar permetien una atenció més propera i personalitzada, cosa que es perd amb la seva centralització al Roís de Corella.

El govern local de Gandia ha anunciat que prendrà totes les mesures necessàries per a revertir la decisió de la Conselleria de Sanitat. Consideren que el tancament dels consultoris és un atac a la sanitat pública i a la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Beniopa i Benipeixcar.

La població d'ambdues localitats s'ha mobilitzat en contra del tancament dels consultoris i s'han previst manifestacions i concentracions de protesta en els propers dies. Es preveu que aquesta sigui una lluita llarga i dura, però els veïns i veïnes de Beniopa i Benipeixcar estan decidits a defensar la seva sanitat pública.

En resum, el tancament dels consultoris mèdics de Beniopa i Benipeixcar ha generat una gran controvèrsia i malestar entre la població. Es tracta d'una decisió que tindrà un impacte negatiu important en la qualitat de vida dels veïns i veïnes, i que ha motivat la mobilització ciutadana en contra. El futur d'aquests consultoris és incert, però la lluita per a defendre la sanitat pública continuarà.