El Ministeri de Ciència i Innovació que dirigeix la ministra i exalcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha aprovat la concessió de prop d'1,8 milions d'euros en ajudes per a la incorporació d'agents d'innovació a 54 ajuntaments de la Xarxa de Ciutats de Ciència i Innovació, la Xarxa Innpulso.

Tal com ja va anunciar Diana Morant durant la seua visita a la ciutat el mes d'octubre passat, Gandia, com a membre de la Red Innpulso, es veurà beneficiada d'aquestes ajudes, que en el cas de ciutats d'entre 20.001 i 100.000 habitants, suposen una la subvenció de fins al 75% del cost anual que té la implantació de l'agent d'innovació, és a dir, prop de 35.000 €.

Segons informen des del consistori, aquests agents d'innovació es dedicaran, en exclusiva, a la implementació de les polítiques d'innovació municipals. La seua tasca consistirà a promoure el desenvolupament de projectes d'innovació digital, la licitació de projectes de compra pública d'innovació, i els plans de sostenibilitat, estalvi energètic o economia circular. També fomentarà l'emprenedoria tecnològica i social local. Les entitats beneficiàries han de fer, amb càrrec a aquesta subvenció, la contractació d'un agent local d'innovació en els tres mesos següents a la notificació de l'ordre de concessió de les ajudes.

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha mostrat la seua satisfacció per l'anunci fet pel Ministeri de Ciència i Innovació. Prieto ha recordat que la ministra Morant es va comprometre a la nostra ciutat a posar en marxa aquesta línia d'ajudes i tres mesos després, Gandia podrà comptar amb un agent d'innovació. "Aquesta figura ens permetrà continuar apostant per l'impuls de polítiques d'innovació digital i la implantació de plans de sostenibilitat, per continuar sent una ciutat referent a l'àmbit de la innovació dins de l'administració local".

Per la seua banda, la ministra Diana Morant ha afirmat que "aquest ministeri recolza les ciutats com Gandia com a agents principals del canvi, ja que han demostrat que volen, poden i han d'estar a l'avantguarda de la transformació global. Tots els alcaldes i alcaldesses tenen en mi una aliada: com a alcaldessa que he estat, compartisc la seua vocació i experiència al servei proper de cada ciutadana i ciutadà. Des d'aquest ministeri, continuarem facilitant la innovació oferint assessoria i xarxes de coneixement a tots els municipis espanyols" i ha afegit que "Enfortim la Xarxa Innpuls, l'aliança de Ciutats de la Ciència i la Innovació, amb mesures concretes com facilitar la incorporació d'agents d'innovació als seus ajuntaments. Ara, en aquests moments en què volem que la transformació arribe a totes les ciutats, hem d'ajudar els ajuntaments a assolir els reptes de futur. Per això, us ajudem a dotar-se d'agents especialistes en innovació. Aquesta és una de les importants mesures de la Xarxa Innpulso, pionera, en què el Ministeri ja ha incrementat en un 50% la seua aportació".