El regidor de la UPG, Nahuel González, i el director de la universitat, Lluís Romero, han presentat els nou cursos i tallers de la Universitat Popular de Gandia (UPG) per a l’últim quadrimestre del 2021-2022.
La inscripció es podrà realitzar des del dilluns 17 al 27 de gener i el dia 28 es realitzarà el sorteig per conéixer les persones que, finalment, seran inscrites. Poden matricular-se de manera presencial a les mateixes oficines de la UPG o a través de la web upg.gandia.org. Actualment, hi ha 500 persones matriculades i s’ofereixen 500 places més, sense tindre en compte les visites guiades.
“La nostra Universitat Popular és una ferramenta pedagògica per a la ciutat de Gandia, que necessita salut emocional, cursos, tallers, aprenentatge i cultura per a millorar la seua vida”, ha destacat González.
Es presenten uns 30 cursos, tallers i visites que mantenen l’estructura dels últims anys. Com a novetat, enguany hi ha una nova línia de visites que recordaran de manera oral la història de diferents espais de Gandia. I, a banda dels cursos de ceràmica, treballs manuals i patchwork, se sumarà un curs de macramé i cuina, on es recuperaran belles tradicions com la coqueria i la panaderia tradicional.
Una altra de les novetats, és el nou curs en el Grau de Gandia de gestió telemàtica i de pèrdua de telefonia mòbil “perquè no es produïsca eixa bretxa en la gent, sobretot en la més gran”, ha assenyalat el director de la UPG. També González ha valorat positivament aquest curs: “És important aquesta novetat del curs en competències digitals especificant en el que són els mòbils i crec que serà un èxit per a la gent que més ho necessita”.
Per últim, el regidor de la universitat ha afirmat que “la demanda és molt gran i demostra l’èxit de la universitat popular i també que hem de tindre com a objectiu créixer més respecte al que fa a infraestructures”.
Per la seua part, Romero ha fet una crida a la societat. “Si algun professor de valencià no té faena que per favor es pose en contacte en la Universitat Popular perquè no en trobem i està augmentant la demanda de cursos perquè cada vegada més es posa com a requisit en totes les proves i està augmentant l’autoestima per la llengua al nostre país”.