El saló de plenaris de l'Ajuntament de Gandia es va omplir ahir de ciutadans, veïns, familiars i amics, que van voler presenciar en directe l'acte de nomenament de Josep Gomar Tano com a Fill Predilecte de la ciutat de Gandia.

A l'acte van estar presents els representants de la corporació municipal encapçalats per l'alcalde José Manuel Prieto; el Fill Predilecte Pascual Molina; l'exalcaldessa Pepa Frau; familiars dels Fills Predilectes a títol pòstum (José Pedro García i Victoria Fernández) així com representants dels Cossos i Forces de Seguretat, del teixit associatiu, empresarial i social de Gandia.

Josep Gomar Martínez, de sobrenom Tano, també conegut com a 'Pepito Tano', va heretar el seu ofici de pastisser del seu pare, que tenia un forn al Pont Vell d'Oliva. Ell era qui més afició pel forn tenia de tots els germans. La revolució de la pastisseria de Gandia i de la Safor es va iniciar i consolidar gràcies a la figura de Tano. El prestigi d'una marca que és orgull de la ciutat, i que sempre portarà el sobrenom. Molt aficionat al món de l'esport, va arribar a ser president del Gandia Bàsquet, vivint l'històric ascens a la LEB Or el 2008. L'empresa, des dels seus inicis, sempre va ajudar l'esport i la cultura de Gandia a través de patrocinis, suports i múltiples col·laboracions.

Sobre la figura del nou Fill Predilecte, l'instructor de l'expedient, Joan Carles Faus ha volgut destacar que qualsevol persona de Gandia, de la comarca o de llocs més allunyats acudien a Gandia per tastar qualsevol dels productes que oferia" "Pep és un ciutadà excepcional que ha fet coses excepcionals per Gandia".

Després dels discursos dels portaveus dels partits polítics que conformen la corporació municipal de Gandia, l'alcalde de la localitat, José Manuel Prieto, ha manifestat que Gandia és una ciutat que "reconeix les persones més il·lustres i el record al llegat dels qui , abans que nosaltres, van honrar la nostra història i la van posar al servei dels millors valors, de les nostres millors empreses i anhels".

L'alcalde va afirmar durant el discurs que "la revolució de la pastisseria de Gandia i de la Safor es va iniciar i va consolidar gràcies a la figura de Tano que va saber combinar els gustos més delicats d'Europa amb les formes i els sabors més autòctons".

"Hui, els gandians estem molt orgullosos d'ell i de tot el que ha fet per Gandia. I no dubtem que serà una persona molt, però que molt 'feliceta' en veure com la seua ciutat, la seua estimada Gandia, l'ha fet fill predilecte" va afirmar la primera autoritat municipal qui va finalitzar la seua intervenció felicitant el nou Fill Predilecte i agraint-ne els valors, la seua petjada i la seua força. "Ets, i per això som, Gandia".