L’ajuntament d’Oliva ha posat en marxa d'una nova seu electrònica, en la qual es podrà gestionar, si es disposa d'un certificat digital, un gran catàleg de tràmits de forma telemàtica, sense necessitat d’acudir presencialment.

El regidor de Modernització de l'Administració Municipal de l'ajuntament d'Oliva, Josep Escrivà, ha assegurat que "aquesta nova seu electrònica té un catàleg de procediments molt extens perquè des de casa es puguen gestionar els registres d'entrada, carpeta ciutadana i notificacions, sense necessitat de fer cues i de forma còmoda. A més a més, els procediments estan guiats i rebaixarà el volum de requeriments d'esmena, agilitzant així l'administració municipal".

El regidor Escrivà ha apuntat que "mentre que conclouen els treballs de migració, seguirà disponible l'anterior seu electrònica per tal de consultar els expedients i tràmits que s'han iniciat amb anterioritat al canvi, fins que finalitze la migració i tinguen tots els documents disponibles en el nou sistema". 

Segons informen fonts municipals, en la finestra d’informació inicial es pot trobar els tràmits destacats i enllaços d’interés, com la web municipal, el servei de cita prèvia i butlletins oficials, entre altres.

En la finestra de catàleg de tràmits es troba una llista amb totes les gestions disponibles, amb un filtre per a fer més àgil i senzilla la cerca. Des d’ací es pot elegir i tramitar la gestió que es necessite, clicant sobre ‘tramitació electrònica’ que apareix en la part dreta de cada tràmit.

"A banda del certificat digital, les persones usuàries poden ara autenticar-se amb el DNI Electrònic i en les pròximes setmanes s'implementaran els últims ajustos en qüestió gràfica i funcional perquè en finalitzar la implementació la nostra ciutadania podrà autenticar-se mitjançant el sistema CLAVE, fent innecessari en la majoria dels casos el certificat digital, rebaixant així els torns d'espera per aconseguir-ne un", afegeix el regidor Escrivà.

Al llarg de les setmanes vinents s’implementara els sistemes d’autenticació CLAVE i s’adaptarà a l’estil visual de l’ajuntament d’Oliva, informen fonts municipals.

“Al llarg de l'any programarem cursos de Digitalització a la ciutadania perquè creiem que aquestes són unes ferramentes molt útils per als nostres veïns i cal donar-les a conéixer i formar-los en les funcionalitats que tenen al seu abast”, conclou Josep Escrivà.