L'Ajuntament de Gandia renova el distintiu que reconeix la transparència i qualitat de la comunicació pública local

L'Ajuntament de Gandia ha rebut per segona vegada consecutiva el Segell Infoparticipa 2023, un guardó que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que reconeix la transparència i la qualitat de la comunicació pública local. Aquesta distinció avalua les bones pràctiques en els llocs web dels ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

En aquesta edició, Gandia ha obtingut una puntuació de 96 punts sobre 100 possibles, situant-se entre les millors de la Comunitat Valenciana. Això significa que la informació que ofereix el consistori a la seua pàgina web és completa, accessible i fàcil d'entendre per a la ciutadania.

Aquesta renovació del Segell Infoparticipa és un reconeixement a l'aposta que l'equip de govern de Gandia ha fet per la transparència i la participació ciutadana. Des del consistori s'ha treballat de manera constant per a millorar la comunicació amb els veïns i veïnes, oferint-los eines i canals per a que puguin estar informats i participar en la presa de decisions.

L'acte de lliurament del Segell Infoparticipa va tenir lloc ahir al paranimf de la Universitat CEU Cardenal Herrera, a Alfara del Patriarca (València). En representació de l'Ajuntament de Gandia, va rebre el guardó el regidor de Transparència, Adrià Vila, qui va destacar que "estem molt satisfets per aquest premi que confirma l'aposta i el compromís d'aquest govern amb els seus ciutadans".

Vila va afegir que "la transparència és un pilar fonamental de la nostra acció de govern" i que "treballem dia a dia per a oferir una informació completa, accessible i verídica a la ciutadania".

El regidor va animar a la resta d'ajuntaments de la Comunitat Valenciana a seguir l'exemple de Gandia i a treballar per a millorar la seua comunicació amb els seus ciutadans.

Alguns dels punts forts de la pàgina web de l'Ajuntament de Gandia que han estat valorats per l'UAB són:

Informació completa sobre els membres del govern, l'oposició i els càrrecs de confiança
Dades obertes sobre el municipi i la gestió dels recursos
Eines per a la participació ciutadana, com ara el butlletí electrònic, els processos participatius o el portal de suggeriments
Informació accessible en diversos idiomes
Un disseny web clar i fàcil d'utilitzar
L'Ajuntament de Gandia seguirà treballant per a millorar la seua comunicació amb la ciutadania i per a convertir-se en un referent en transparència i participació a la Comunitat Valenciana.