El Concurs Internacional de Fideuà de Gandia s'ha convertit en un dels esdeveniments gastronòmics més importants de la Comunitat Valenciana

El restaurant Miguel i Juani de l'Alcúdia s'ha coronat com a guanyador de la 49a edició del Concurs Internacional de Fideuà de Gandia, que va tenir lloc ahir a l'Espai Baladre de la platja de Gandia. El jurat d'experts va reconèixer el seu plat com la millor fideuà del món, atorgant-li el primer premi i el preciat collaret de Santa Isabel, que va ser lliurat per l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto.

L'esdeveniment va comptar amb una gran presència d'autoritats, entre elles el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, el director del Patronat de Turisme de València, Xavi Pascual, l'edil delegada de Turisme, Balbina Sendra, així com representants d'associacions sectorials i membres de la Junta Directiva de l'Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia, encapçalats pel seu president, Avelino Alfaro.

A més del premi principal, es van lliurar els següents guardons:

Segon premi Fideuà: Restaurant Goya Gallery de València
Tercer premi Fideuà: Arrosseria Cullasiete d'Alfafar
Premi a les millors postres de taronja: Restaurant Els Arcs, de l'Alcúdia
Premi a la millor escola de cuina: Hotel-escola Ecotur de València
Premi al millor concursant estranger: Meita SRL
Aquesta victòria consolida el restaurant Miguel i Juani com un referent en la gastronomia valenciana, ja que ja havien guanyat el concurs en l'edició de 2018. La seua fideuà, elaborada amb ingredients frescos i de proximitat, ha conquistat el paladar del jurat i s'ha convertit en la protagonista d'aquesta edició del concurs.

El Concurs Internacional de Fideuà de Gandia s'ha convertit en un dels esdeveniments gastronòmics més importants de la Comunitat Valenciana, atraient a participants i visitants de tot el món. Aquesta cita anual serveix per a promocionar la fideuà, un plat típic de Gandia amb una gran tradició culinària, i per a dinamitzar el sector turístic de la zona.