L'IES Gregori Maians d'Oliva ha organitzat el curs de Mediació que any rere any ve fent amb l'alumnat de 2n d'ESO, i que per la crisi sanitària provocada per la pandèmia s'havia realitzat en els darrers dos cursos escolars adequant-lo a les mesures i protocols sanitàries.

Segons indiquen fonts municipals, aquest curs de mediació pretén convertir a l'alumnat en agents actius per a la defensa de la convivència i la resolució de conflictes interpersonals en el centre educatiu i més enllà d'ell. Amb tècniques com l'escolta activa i treballant amb supòsits a què enfrontar-se per tal de conéixer els diferents punts de vista d'un conflicte, d'una baralla o d'una disputa, l'alumnat inicia un camí en el segon curs d'ESO que el guiarà fins a batxillerat, amb l'acompanyament de l'equip docent de l'IES Gregori Maians.

La responsable d'aquest curs de mediació, Carmen Ballester, explicava en la presentació d'aquesta iniciativa acadèmica i davant la presència de la vicealcaldessa i regidora d'Educació d'Oliva, Ana Morell i del Director de l'IES Gregori Maians, Joan Escrivà que "en aquest curs es treballaran tècniques d'expressió assertiva i l'empatia".

L'edil d'Educació, ha destacat que "aquesta proposta és una magnífica oportunitat per a crear espais d'encontre i treballar per donar respostes consensuades i dialogades a conflictes que tots hem viscut en la nostra etapa estudiantil. És un verdader orgull tindre docents tan implicats en la formació de persones en el més ampli i meravellós sentit de la paraula", ha manifestat Morell davant els més de 30 alumnes que es van donar cita el dijous en la primera de les jornades d'aquesta formació de mediació desenvolupada al CPC d'Oliva.