L'ajuntament de Gandia ha anunciat que la Biblioteca de Beniopa reobri les seues portes el dimarts, 11 de gener, a les 16 h després de la renovació que s'ha realitzat aquest any del mobiliari i de l'equipament. «Es realitzaran activitats com la de contacontes a càrrec d'Aitana Ferrer les 18.30 h per a tots els menuts i també a les 19.30 h tindrem l'obertura oficial per part de l'alcalde i els regidors de la ciutat», ha anunciat la regidora de l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques (IMAB), Liduvina Gil.

L'horari habitual del centre serà de dilluns a dijous de 16.00 h a 20.00 h i els divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 16.00 h a 20.00 h. Així mateix, el divendres 14 de gener es desenvoluparà la jornada de portes obertes. D'altra banda, a més dels actes programats per al dia de la inauguració, el dijous 13 a les 17.30 h Daniel García realitzarà un taller d'il·lustració; el dimarts 18 a les 17.30 h Natalia Gueorguieva omplirà de ciència la biblioteca amb un taller d'experiments; i el dijous 20 a les 17.30 h serà el torn de l'il·lusionista Ferran Mas amb l'actuació «la màgia dels contes».

«La biblioteca reobri després d'una renovació que ha tingut un pressupost de 22.000 euros aproximadament. El 50% d'aquests diners es cobrirà amb els 11.111,72 euros rebuts de la subvenció que la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport destina a l'adquisició d'equipament per a biblioteques i agències de lectura públiques de les entitats locals de la Comunitat Valenciana», ha explicat la regidora de l'IMAB.

A més, com a novetat, la biblioteca de Beniopa tindrà un servei de reforç educatiu, amb la col·laboració d'una mestra titulada que ajudarà en les tasques o deures escolars. Als matins, s'impartiran classes de castellà per a immigrants (nou servei que fins ara només s'oferia a la Biblioteca de Santa Anna).

Millora estructural i estètica

Segons informen fonts municipals, quant a les millores del centre bibliotecari de Beniopa, des del punt de vista estructural s'ha canviat tota la fusteria, portes i finestres de l'edifici per a millorar l'aïllament de l'edifici i l'eficiència climàtica. També s'han realitzat reparacions en la teulada i s'han eliminat goteres i humitats. En la façana s'han reparat les zones danyades, s'ha pintat, igual que l'interior de l'edifici, i s'ha transformat el paviment.

Millora en l'accessibilitat i mobiliari

Des del consistori apunten que s'ha adaptat l'accés principal amb una rampa per a cadires de rodes i carros. S'ha renovat de manera integral el mobiliari i l'equipament bibliotecari (prestatges, taules i cadires) en la zona infantil i juvenil de la planta baixa. S'ha creat un espai informal de lectura de premsa amb butaques, un espai de ‘bebeteca’ i una zona de consulta d'ordinadors.

En la primera planta, s'ha canviat també el mobiliari i l'equipament de la zona d'adults (prestatges, taules i cadires). A més, s'ha incorporat un espai informal de lectura i una zona electrificada amb opció de càrrega d'ordinadors portàtils i mòbils.