La Fundació Francisco Brines, amb el suport de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Oliva, ha presentat “La poesia a l’escola”, un projecte que vol apropar la figura del poeta a les aules i donar a conéixer als joves el seu espai vital.
Segons informen des de la Fundació, serà a través del còmic “Descobrint Brines”, una creació de l’artista Bernat Moreno que repassa en vinyetes la vida i l’obra de l’autor, des del seu naixement fins a la consecució del Premio Cervantes, i una sèrie d’activitats i propostes didàctiques per a treballar a l’aula, que ha preparat l’escriptor i divulgador Josep Antoni Fluixà. Com a cloenda de l’activitat, els jardins de L’Elca, casa del poeta, acolliran rutes literàries destinades als cursos de 6é de Primària de les escoles d’Oliva.
Àngels Gregori, directora de la Fundació, ha destacat que «una de les voluntats de Brines era que tothom fes seu el paisatge que tants versos li havien inspirat». Amb aquesta iniciativa, «convidem els xiquets i les xiquetes, i els seus i les seues mestres, a passejar per un dels territoris escrits més alts de la poesia del segle XX».
“La poesia a l’escola” ha estat possible gràcies a la implicació de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, i amb la complicitat de les Regidories d’Educació i de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, que encapçalen la vicealcaldessa, Ana Morell, i el regidor Julio Llorca.
La regidora d’Educació i vicealcaldessa, Ana Morell, ha destacat que “és molt important continuar treballant des de l'àmbit educatiu el llegat del nostre Fill Predilecte i Premio Cervantes 2020, Francisco Brines, perquè continue sent font d'inspiració per als nostres fills i filles, per a l'alumnat dels nostres centres educatius. La cultura comença al col·legi i entre tots i totes l'hem de difondre i defensar com a patrimoni nostre, i amb Brines anirem un pas més enllà, creant el premi literari "Príncipe de la Poesia"”.
Per la seua banda, el regidor de Cultura, ha assegurat que aquesta iniciativa “és una proposta per acostar de manera gràfica, divertida, i lleugera la persona i l’obra de Francisco Brines al futur de la nostra societat. Una manera senzilla d’animar als nostres joves que s’acosten a la figura del nostre Cervantes i al món de la literatura. Perquè la Cultura, les lletres, la literatura i la poesia són una ferramenta de diàleg del coneixement amb les idees, i ens enriqueix i ens dota per a la convivència i per a millorar la nostra societat".
Tant el còmic com la guia didàctica, ampliada respecte de l’edició impresa amb més activitats i recursos, es poden consultar i descarregar al web de la Fundació.