El departament de Cultura, Música i Biblioteques encapçalat pel regidor Julio Llorca i en col·laboració amb Juan Carlos Morera, president de l'Associació Artístico Musical d'Oliva, ha lliurat a l'arxiu municipal una memòria USB amb la gravació de l'esdeveniment commemoratiu del 125 aniversari del moviment bandístic a Oliva, així com del concert de primavera "Sons de la terra", que es va realitzar al Centre Polivalent el passat 29 d'abril.

L'acte de lliurament va tenir lloc el passat dimarts 23 de maig a la Biblioteca Tamarit, en presència de MªJosé Canet, tècnica responsable de Biblioteques i Arxius d’Oliva

Els esdeveniments reflectits en aquesta documentació donen inici a les celebracions del 125 aniversari de la banda a la nostra ciutat. Aquests actes es desenvoluparan al llarg de l'any, destacant el proper intercanvi de la Banda Juvenil amb l'agrupació de Fuenterrobles, un simposi sobre el pasdoble Eduardo Borràs, un concert d'homenatge a Nino Bravo a l'estiu, entre altres.

El concert va comptar amb la participació de la Banda Simfònica, acompanyada per Maria Bertomeu i Soria ('La Maria'), el Grup de danses Raval i Vila, la Colla Sarabanda i la Muixeranga de La Safor. Sota la direcció de Miguel Ángel Grau, van oferir un espectacle musical i visual impressionant.

Durant aquest concert també es va celebrar el 50 aniversari del pasdoble Eduardo Borràs, compost per Francisco Esteve Pastor, una peça de gran importància i admiració per a l'Associació Artístico-Musical d'Oliva i els ciutadans d'Oliva. La família Borràs va sorprendre el públic amb l'actuació del virtuós de la guitarra Hugo Moltó, que va oferir una interpretació fantàstica d'aquest famós pasdoble.

Aquest document s'incorporarà a l'arxiu municipal i en breu estarà disponible al canal de YouTube de l'Ajuntament d'Oliva.