L’ajuntament d’Oliva ha anunciat que s’està realitzant un estudi sobre la quantitat de producció de residus (orgànics i reciclables) que genera el municipi, ja que és necessari per a la nova contracta de la recollida i transport dels residus municipals.

Segons indiquen fonts municipals, es va realitzar una reunió telemàtica, amb totes les parts implicades, per a poder iniciar aquest estudi al més aviat possible, amb l’objectiu de tindre una proposta de com distribuir els costos del servei en la taxa de residus, de la forma més justa possible, entre tots els productors de residus del nostre municipi. "Amb aquesta acció es pretén tindre constància de la quantitat de residus que produeix la ciutadania, la indústria, l’hostaleria i el comerç de la ciutat, segons el tipus d’activitat. Aquest camí està marcat com un objectiu per a poder licitar el nou contracte del fem i poder tindre dades actualitzades i molt concretes de la totalitat i diversitat de residus que produeix el nostre municipi".

En aquesta reunió van participar Yolanda Balaguer, alcaldessa d’Oliva; el regidor d'Obres i Serveis, Miquel Doménech; Ioana Sintimbrean, regidora d’Urbanisme; Josep Escrivà, regidor de Comunicació; Miquel Gomis, tècnic d’Indústria; Marta Milvaques, interventora; Andrés Cardona, de Recaptació; i Antoni Llabrés i Ignasi Puig, com a responsables de l’empresa encarregada del dit estudi.

Yolanda Balaguer, alcaldessa d'Oliva ha comentat que "aquest estudi és molt necessari i ens aportarà moltes dades per a acabar de perfilar la distribució de costos, i deixar un camí clar per a poder realitzar el nou contracte del fem. Volen tindre un full de ruta clar, i en això continuem treballant,  esperem que estiga com més prompte millor".

“Fer una distribució justa en el nostre municipi és una gran tasca i que ens fa molta falta per poder detectar la quantitat de residus orgànics i reciclables que produeix el nostre municipi. Si treballem per potenciar la seua implantació, per detectar la quantitat de residus orgànics i reciclables que produeix el nostre municipi, i per part de quins productors, ens permetrà fer una proposta de distribució de costos més justa”, ha comentat, Miquel Doménech.