L’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer; i la regidora de Benestar Social, Yolanda Navaro; han visitat les instal·lacions de la Casa de la Festa, on ha arrancat la ludoteca pública OliVia, un servei gratuït per a les famílies per ajudar a conciliar. 

Aquest espai està obert de 9 a 14 h, els festius escolars i els dissabtes. Les famílies poder fer ús el temps que necessiten; l’entrada i l’eixida té temps obert, perquè les persones usuàries puguen utilitzar l’espai a disposició de les necessitats familiars.

La Regidoria de Benestar Social està treballant en el programa Oliva Concilia, on s'inclou la ludoteca pública dins d'unes accions per a afavorir la conciliació familiar, molt agreujada durant la pandèmia. La ludoteca va dirigida a xiquetes i xiquets d'entre 3 a 14 anys. Aquest servei serà gratuït, i té com a objectiu ajudar a les famílies a conciliar els dies dels festius escolars i els dissabtes. No obstant això, dins d'Oliva Concilia, s'estan preparant més accions d'ajuda a les famílies per als pròxims períodes de vacances escolars.

"Les famílies tenen unes necessitats de conciliació més enllà de les jornades escolars i des de l'ajuntament treballem perquè de forma gratuïta puguen conciliar de forma molt senzilla. Afavorir el benestar dels més menuts en un lloc adaptat mentre els pares treballen és una cosa molt primordial", ha assenyalat Yolanda Balaguer, alcaldessa d'Oliva.

Yolanda Navarro, regidora de Benestar Social, ha destacat que «Oliva Concilia és una gran tasca del departament perquè les xiquetes i xiquets d'Oliva puguen gaudir d'una ludoteca gratuïta; i continuem treballant perquè aquesta acció s'amplie a altres períodes de vacances escolars».

Aquest projecte s'emmarca dins del Pla Corresponsables que promou la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere, del Ministeri d'Igualtat, que pretén aconseguir un suport específic de les necessitats de conciliació de les famílies amb xiquetes, xiquets i joves menors de 14 anys.