La Junta Local d’Associacions Falleres d’Oliva presenta a la primera presidenta dona de les festes josefines d’Oliva. Ramona Perez junt amb una nova junta on la presidència, la secretària i tresorera estan encapçalades per dones. També, s’ha desvellat  el nom de la nova fallera major de la ciutat per l’any 2023, Estefania Chover Peiró.

La junta ha anunciat els seus nous càrrecs i la seua nova directiva presidida per dones. A més, s’ha desvelat el nom de la Fallera Major d’Oliva, que serà Estefania Chover Peiró de la Falla la Mar.

Ramona Pérez Cots ha declarat que "estic molt il·lusionada per aquesta nova etapa, som una nova junta molt jove i amb moltes ganes. Seguirem els passos de Vicent  i posarem en valor la seua tasca i sumarem per fer la festa de les falles d’Oliva més gran. És tot un honor ser la primera dona i estar rodejada de amigues i companyes en la directiva".

Ramona Pérez Cots va nàixer en 1971, pertany a la Falla Institut d'Oliva des de l'any 1986. Participa activament en presentacions, passacarrers i cavalcades i des de l'any 1995 forma part del grup de teatre de la falla, on actua en diverses obres. L'any 1992, en el dècim aniversari de la falla, és nomenada Regina de la Festa.

Va ser Fallera Major de la seua falla a l’any 1996. Al 2012, en el trenta aniversari de la falla, és nomenada Regina del Casal.

Intermitentment forma part de la Junta de la falla i del 2011 al 2013 representa la seua falla en la Junta Local Fallera, ocupant el càrrec de secretària durant els anys 2012 i 2013.

De família molt fallera, el seu home és president de la falla els anys 2009 i 2010, i les seues dos filles són Falleres Majors Infantils dels anys 2009 i 2012, respectivament. El 19 de març de 2015 és elegida presidenta de la falla, un càrrec que exerceix fins a 2017.

Estefania Chover Peiró és membre fundador de la comissió A.C falla la Mar des de els seus inicis en l’any 2015. Va ser Regina del Foc en l’any 2016 i va  ostentar el càrrec de Fallera Major de la seua comissió en l’any 2018. Un any després en 2019 va formar part de la Cort d’honor d’Oliva. És un membre molt actiu i participatiu porta les falles en la sang, enguany ha decidit donar un pas més enllà i posar-se al capdavant com a Fallera Major d’Oliva per a a l'exercici faller de 2023.