Des de la Regidoria de Benestar Animal d’Oliva, conjuntament amb la Regidoria d´Educació i les associacions de protecció animal de la ciutat, s'ha treballat un Programa de foment de l'adopció, voluntariat i conscienciació amb els animals del municipi.

D’aquesta manera s’ha creat de forma conjunta el projecte “Punt de Petjades d’Estima”, un punt d'informació, que afavoreix la visibilització i la donació de recursos per al col.lectiu de persones que treballa per tots aquells animals d’Oliva, per la seua protecció, cura i benestar.

Aquest punt es ficarà en les distintes fires, actes i mercats del municipi i tindrà un espai adequat per poder conviure amb l'acte organitzat. El punt estarà custodiat per les i els integrants de la mateixa associació que comptaran amb fullets informatius, marxandatge i objectes per a donatiu en suport als animals i per poder continuar la tasca de cura dels mateixos.

Els departaments implicats podran donar suport a través de la realització de material informatiu i/o ficant l´infraestructura que necessitaren com taules i cadires. A més, aquest punt es farà extensiu a les platges d’Oliva en temporada estival amb el repartiment de material en els diferents locals, càmpings, quioscos i xiringuitos. Segons la regidora de Benestar Animal, Anna Mena “aquest punt informatiu és necessari per aconseguir que Oliva siga una ciutat Petfriendly, ja que aquest projecte tan bonic i important ens servirà per fer més visibles a les associacions que treballen pel benestar dels nostres animals i per una bona convivència, introduïnt-les en les festes i tradicions de la nostra ciutat amb la participació activa en mercats, actes i diferents esdeveniments” ha declarat Mena. 

La regidora d’Educació en funcions, Ana Morell, ha remarcat la importància de recolzar als col·lectius que treballen pel Benestar Animal: ”Avui iniciem eixe punt en la participació d'ambdues associacions en la Fira gastronòmica. Es tracta d’un punt d'informació, de voluntariat, de conscienciació i donació per a recolzar i donar suport a les persones que treballen dia rere dia pels nostres animals i ho fan d’una manera altruista, desinteresada i amb passió”, ha expressat Morell.