Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Oliva, la final de l’Spain Wingfoil League 2023, en les modalitats de Surf Freestyle i Surf Slalom, amb la participació de 40 esportistes arribats de tota Espanya. Secundat per la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, l'Ajuntament d'Oliva, el Club Nàutic, empreses com Oliva Nova Resort o Castrum Brewery i avalat per totes les marques del sector, el campionat nacional ha tornat a sorprendre a la platja d'Oliva.

El primer dia de competició amb unes condicions de vent perfectes, garbí suau entre 12 i 18 nusos, es van poder completar les primeres mànegues d'Eslàlom, categoria dominada per la gaditana Nia Suardíaz, que va resultar primera en dones; Manuel Morillo, guanyador en els sub16 o Ancor Sosa, que competeix en el GWA Wingfoil World Tour.

El dissabte, el pronòstic es va complir i amb un vent més fort, es van poder llançar mànegues de Júnior, Sènior, Femení i Sub17, gaudint d'un alt nivell de competició per part dels riders amb uns increïbles heats en les semifinals que van fer gaudir al nombrós públic assistent.

Cal assenyalar la gran actuació dels riders més joves que estan molt en forma i han dominat el Campionat d'Espanya de Wing Foil, destacant la victòria en Eslàlom de l'esportista d'Arrecife, Manuel Morillo, que ha alçat la Copa d'Espanya, la treballada segona posició de Nathan Berger, campió del món júnior sub14 i guanyador del Freestyle júnior i el tercer escaló del jove valor andalús, Leo Suardíaz. 

En Eslàlom i Freestyle femení, Nia Suardiaz ha vençut a la també andalusa Regaliz Sollom, que ha sigut segona i la catalana Iset Segura, tercera. Impressionant una vegada més l'actuació de Suardíaz que continua imparable encadenant títols.

En l'Eslàlom masculí, destacar la victòria de Martin Tieles, sobre Ancor Sosa i Hugo Ferrer (segon i tercer) i en Freestyle el podi de Nathan Berguer, la plata d’Ancor Sosa i el bronze de Leo Suardíaz.

D'aquesta manera, es tanca l’SPAIN WINGFOIL LEAGUE 2023 amb els nous campions nacionals, entre els quals destaca l'andalusa Nía Suardiaz que s'ha proclamat campiona d'Espanya en les categories Eslàlom i Freestyle, Ancor Sosa, campió en Surf Freestyle i Martín Tieles, en Surf Slalom.

La gran cita del Wingfoil a Oliva acabava amb el lliurament de Trofeus, en un acte en el qual Yolanda Pastor, alcaldessa d'Oliva, feia lliurament de les plaques als campions.

CLASIFICACIÓ GENERAL SPAIN WINGFOIL LEAGUE 2023 

Surf Freestyle Man: Ancor Sosa 

Surf Freestyle Women: Nia Suardiaz  

Surf Slalom Man: Martín Tieles 

Surf Slalom Women: Nia Suardiaz

 

CLASSIFICACIONS FINAL OLIVA 

Freestyle Senior        Freestyle Junior        Freestyle   fem.           

1r Nathan Berguer        1r Nathan Berguer        1a Nia Suardíaz

 2n Ancor Sosa        2n Manuel Morillo        2a Regaliz Sollom 

3r Leo Suardíaz        3r Leo Suardíaz        3a Iset Segura 

 

Surf Slalom Senior    Surf Slalom SUB16    Surf Slalom fem. 

1r Martin Tieles        1r Manuel Morillo        1a Nia Suardíaz 

2n Ancor Sosa        2n Nathan Berguer        2a Regaliz Sollom 

3r Hugo Ferrer        3r Leo Suardíaz        3a Iset Segura